Ζάεφ: Αρχές νέου έτους η Ελλάδα θα πρέπει να έχει επικυρώσει τη συμφωνία

Χωρίς σχόλια Share:

Στις αρχές του νέου έτους φαίνεται ότι θα κληθεί η ελληνική Βουλή να ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών σύμφωνα με τον «οδικό χάρτη» που έδωσε από το Λονδίνο ο Ζόραν Ζάεφ, μεταδίδει το skai.gr.

«Τα πάντα θα έχουν τελειώσει έως τις 15 Ιανουαρίου, έτσι ώστε στη συνέχεια η ελληνική βουλή να επικυρώσει τη συμφωνία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζάεφ στο περιθώριο της Συνόδου για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, ή στις αρχές Οκτωβρίου, θα διεξαχθεί πιθανότατα το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ για τη συμφωνία των Πρεσπών, τόνισε, αναφέροντας ως πιθανότερες ημερομηνίες τις  23 Σεπτεμβρίου, τις 30 Σεπτεμβρίου ή τις 7 Οκτωβρίου.

Όπως είπε ο κ. Ζάεφ, η ημερομηνία, το ερώτημα και ο χαρακτήρας του δημοψηφίσματος για τη συμφωνία των Πρεσπών θα αποφασιστεί σε συνεδρίαση της ολομέλειας της σκοπιανής βουλής.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι το δημοψήφισμα θα είναι επιτυχές, και ανέφερε ότι μετά απ’ αυτό θα χρειαστούν από 90 έως 110 ημέρες για την ολοκλήρωση των συνταγματικών αλλαγών.

Όσον άφορα το ερώτημα που θα τεθεί στο δημοψήφισμα, είπε θα περιλαμβάνει μεν τη συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, αλλά θα άφορα τη συμφωνία με την Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι έως στιγμής ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει συναντηθεί με τον Ζόραν Ζάεφ στο περιθώριο της Συνόδου για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Σε αλλαγή των πραγμάτων στα Βαλκάνια επί τα βελτίω, μετά από μία «εξαιρετικά δύσκολη περίοδο», αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός στην παρέμβασή του στη Σύνοδοcapital

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Ανατροπή ψυχής!

Next Article

Εργάνη: Θετικό πρόσημο και τον Ιούνιο με 33.620 θέσεις εργασίας

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: