24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

stoiximan

Η LG λαμβάνει αναγνώριση ως Διεθνής Οργανισμός Διαπίστευσης για δοκιμές λογισμικού αυτοκινήτου

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Το πρώτο πιστοποιημένο λογισμικό για δοκιμή λειτουργικής ασφάλειας αυτόνομων οχημάτων λειτουργεί στην Κορέα

Αθήνα, 25 Οκτωβρίου 2021 – Το Κέντρο Δοκιμών Λογισμικού της LG Electronics (LG) αναγνωρίστηκε επίσημα ως πιστοποιημένο με ISO 26262 εργαστήριο για τη διεξαγωγή λειτουργικών δοκιμών ασφαλείας με λογισμικό σχεδιασμένο για αυτόνομα οχήματα. Ως η πρώτη μονάδα της Νότιας Κορέας που πιστοποιήθηκε για τη δοκιμή τέτοιου λογισμικού, τα αποτελέσματα που εκδίδονται από το Κέντρο Δοκιμών Λογισμικού της LG θα έχουν διεθνή αξιοπιστία για περισσότερες από 70 χώρες και περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ευρώπης και της Ιαπωνίας[1].

Το ISO 26262 είναι ένα διεθνές πρότυπο, που εξετάζει τη λειτουργική ασφάλεια των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συστημάτων που βρίσκονται στα οδικά οχήματα παραγωγής, όπως ορίζεται από τον Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης (ISO). Μια μέτρηση του ISO 26262 προσδιορίζει την πιθανότητα ατυχημάτων που προκαλούνται από σφάλματα στο λογισμικό αυτοκινήτων ή από τις διαδικασίες ανάπτυξης, κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την εμπορευματοποίηση των αυτόματων οχημάτων. Η πιστοποίηση επιτρέπει στην LG όχι μόνο να ελέγχει τη λειτουργική ασφάλεια του λογισμικού που προορίζεται για αυτόματα οχήματα, αλλά και για όλα τα συστήματα λογισμικού αυτοκινήτων και την αρχιτεκτονική ανοικτού συστήματος (AUTOSAR), που εμπίπτουν στο πρότυπο ISO 26262, χωρίς τη συμμετοχή εξωτερικών φορέων.

 

Η διαπίστευση εκδόθηκε από το πρόγραμμα εργαστηριακής διαπίστευσης της Κορέας  (KOLAS), έναν οργανισμό, που είναι αναγνωρισμένος διεθνώς και υπεύθυνος για την καθιέρωση εθνικών προτύπων συστημάτων και τη λειτουργία βιομηχανικών διαδικασιών τυποποίησης σε θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια και την ποιότητα. Το Κέντρο Δοκιμών Λογισμικού της LG είχε αναγνωριστεί προηγουμένως από την KOLAS ως διεθνώς διαπιστευμένο ίδρυμα δοκιμών για τη μέτρηση ποιότητας λογισμικού (ISO/IEC 25023) και τη βιομηχανική, λειτουργική ασφάλεια (IED 61508-3) ηλεκτρονικών προϊόντων και τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένων έξυπνων συσκευών, τηλεοράσεων, ρομπότ, AI, cloud και ενέργειας.

 

«Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για την εμπιστοσύνη και την αναγνώριση που εισπράττουμε ως εταιρεία σχετικά με την καλύτερη λειτουργική ικανότητα επαλήθευσης ασφάλειας στον κόσμο για λογισμικό αυτοκινήτων», δήλωσε ο IP Park, πρόεδρος και CTO της LG Electronics. «Με αυτήν την τιμή, η LG θα είναι σε θέση να παρέχει ακόμα καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες, που θα κάνουν το λογισμικό πιο δυνατό και αξιόπιστο για τους πελάτες της».

Σχετικά με την LG Electronics

Η LG Electronics αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη τεχνολογίας στα καταναλωτικά ηλεκτρονικά προϊόντα με παρουσία σχεδόν σε κάθε χώρα. Με εργατικό δυναμικό διεθνώς άνω των 75.000 ανθρώπων, η LG κατέγραψε παγκόσμιες πωλήσεις 56 δισ. USD το 2020. Αποτελείται από τέσσερις επιχειρησιακές μονάδες: Οικιακές Συσκευές & Air Solution, Οικιακή Ψυχαγωγία, Εξαρτήματα Οχημάτων και Επαγγελματικές Λύσεις. Η LG είναι ηγέτιδα εταιρεία παγκοσμίως σε παραγωγή καταναλωτικών και εμπορικών προϊόντων όπως οθόνες τηλεοράσεων, οικιακές συσκευές, air solutions, οθόνες, service robots, εξαρτήματα αυτοκινήτων και των κορυφαίων brands LG SIGNATURE και LG ThinQ που είναι γνωστά παγκοσμίως. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.LGnewsroom.com

 

Σχετικά με την LG Electronics Hellas

Η LG Electronics Ελλάς, ιδρύθηκε ως θυγατρική εταιρεία το 2002, στο πλαίσιο της διεθνούς στρατηγικής για ακόμη πιο γρήγορη και αποτελεσματική ανάπτυξη. Στόχος είναι να συνεισφέρει δυναμικά τόσο στην ελληνική, όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά, βασιζόμενη στη μακρόχρονη εμπειρία της εταιρείας, με αρωγούς την τεχνολογική υπεροχή, το πρωτοποριακό design και την έμφαση σε ποιοτικές υπηρεσίες pre- και after sales. H LG Electronics Ελλάς έχει καθιερωθεί ως πρωτοπόρος σε όλες τις εξελίξεις της ψηφιακής εποχής ενώ έχει εδραιωθεί στην αντίληψη των καταναλωτών και των συνεργατών της. Στη διάρκεια της πορείας της, η εταιρεία έχει παρουσιάσει πολλά νέα προϊόντα, έχει εφαρμόσει νέες τεχνολογίες στην κατασκευή ψηφιακών λύσεων και συνεχίζει να ισχυροποιεί την κυρίαρχη θέση της στην εγχώρια αγορά, με την παρουσίαση καινοτόμων καταναλωτικών λύσεων υψηλού σχεδιασμού για την οικιακή ψυχαγωγία και τις οικιακές συσκευές. Επιπλέον, η LG Electronics Ελλάς προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις, καθώς το επαγγελματικό τμήμα LG Business Solutions έχει γνωρίσει ιδιαίτερη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, ολοκληρώνοντας με επιτυχία συνεργασίες με κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά και διεθνείς και εγχώριες τουριστικές μονάδες, προσφέροντας λύσεις με προηγμένα συστήματα HVAC, οθόνες digital signage, ξενοδοχειακές τηλεοράσεις και προϊόντα φωτισμού LED. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.lg.com/gr, αλλά και το αποκλειστικό www.lg.com/gr/business.

 

Επισκεφτείτε την LG στα:

 

www.lg.com/gr

LG Magazine

www.facebook.com/lghellas

  www.instagram.com/lg_hellas

www.LinkedIn.com/lghellas

[1] Σύμφωνα με το LAC Mutual Recognition Agreement (ILA MRA).

 

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Η EDP εδραιώνει το ρόλο της στην προσπάθεια ενεργειακής μετάβασης του ΗΒ με σχέδια επενδύσεων ύψους 13 δισ. στερλινών έως το 2030

Next Article

Παύλος Χρηστίδης: Ένα κομμάτι της καρδιάς μου φεύγει σήμερα

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: