24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Κασσελάκης: “Ο Μάρης δεν θα αγοράσει φθηνά τον ΣΥΡΙΖΑ”

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

-Οργή Κασσελάκη μετά από δημοσίευμα “βόμβα” για το πόθεν έσχες του

-Παραδέχεται μεν ότι είναι ιδιοκτήτης αλλαδαπών εταιρειών, αλλά σημειώνει ότι εφόσον απαγορεύεται, θα τις πουλήσει.

Αίσθηση προκάλεσε σημερινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας news247.gr, το οποίο αναφέρει πως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, είναι ιδιοκτήτης και νόμιμος εκπρόσωπος αλλοδαπής εταιρίας τουλάχιστον κατά τον μήνα Δεκέμβριο του 2023, πράγμα που φαίνεται να απαγορεύεται από τη νομοθεσία για τα ασυμβίβαστα των πολιτικών προσώπων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Κασσελάκης δανειοδότησε με δικά του χρήματα (230.000 ευρώ) τα κομματικά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να πάρουν το δώρο Χριστουγέννων και το δάνειο αυτό δόθηκε από εταιρία συμφερόντων του κ. Κασσελάκη, την Osios LLC, προς την εταιρία Left Media Α.Ε.

Σύμφωνα με το news247.gr, τη σύμβαση για λογαριασμό της Osios LLC υπέγραψε ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης, με την ιδιότητά του ως μοναδικός εταίρος της εταιρίας, όπως ακριβώς αναφέρεται στη σύμβαση, κάτι που σύμφωνα με το δημοσίευμα απαγορεύεται.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχεται πως είναι ιδιοκτήτης αλλαδαπών εταιρειών, αλλά απαντά πως θα συμβουλευτεί τους δικηγόρους του για το συγκεκριμένο θέμα ενώ επιτίθεται και στον επιχερηματία και ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας, Δημήτρη Μάρη, λέγοντας πως “δεν θα αγοράσει φθηνά τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ήδη προσπάθησε”.

Σημειώνεται πως ο όμιλος Μάρη (24 Media) είχε στηρίξει ανοιχτά την Έφη Αχτσιόγλου στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παραμένει από τότε σταθερά επικριτικός κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Οργή Κασσελάκη μετά από δημοσίευμα "βόμβα" για το πόθεν έσχες του: "Ο Μάρης δεν θα αγοράσει φθηνά τον ΣΥΡΙΖΑ"

Αναλυτικά η ανάρτηση Κασσελάκη:

Όλοι γνωρίζουν πως είμαι επιχειρηματίας με δραστηριότητα στο εξωτερικό, όπου ζούσα μέχρι πρόσφατα, για 21 ολόκληρα χρόνια. Θα ενημερωθώ άμεσα από τους δικηγόρους μου αν ο νόμος αφορά στους κοινοβουλευτικούς αρχηγούς των κομμάτων, οι οποίοι δεν επιτρέπεται να είναι ιδιοκτήτες αλλοδαπών εταιρειών.

Εγώ, όπως είναι γνωστό, δεν είμαι βουλευτής. Εφ’ όσον ο νόμος αφορά και σ’ εμένα, θα πουλήσω τις εταιρείες που έχω στο εξωτερικό. Μόνο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ δε θα “πουλήσω” ποτέ, με όποιο προσωπικό οικονομικό κόστος. Σε κάθε περίπτωση, ο Μάρης δε θα αγοράσει φτηνά τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ήδη προσπάθησε.

ΥΓ: Ποτέ δε θα άφηνα τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ απλήρωτους. Είναι θέμα αρχής.

Τι αναφέρει το δημοσίευμα

Στις 21.12.2023 η Osios LLC δανειοδοτεί την Left Media AE με 230.000 ευρώ μέσω λογαριασμού της Osios LLC στην UBS Financial Services Inc, η οποία εδρεύει στις ΗΠΑ. Στη δανειακή σύμβαση, ως διεύθυνση της Osios LLC αναγράφεται η διεύθυνση 88 SW 7th ST, MIAMI, FL 33130 USA, ενώ στη σφραγίδα αναφέρεται “Corporate Seal, 2017, DELAWARE”.

Τη σύμβαση για λογαριασμό της Osios LLC υπέγραψε ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης, με την ιδιότητά του ως μοναδικός εταίρος της εταιρίας, όπως ακριβώς αναφέρεται στη σύμβαση.

Στα αρχεία του μητρώου επιχειρήσεων του Delaware που είναι προσβάσιμα στο κοινό, η εταιρία καταγράφεται ως “Domestic”, δηλαδή ως εταιρία με έδρα εντός της πολιτείας του Delaware.

Οι μοναδικές πράξεις της αλλοδαπής εταιρίας Osios LLC, που αναγράφονται στο μητρώο, είναι η σύστασή της στις 20.11.2017 (τότε είχε συσταθεί υπό την επωνυμία Andover LLC και μετονομάστηκε σε Osios LLC κάποια στιγμή μεταξύ Οκτωβρίου 2022 και Ιουνίου 2023) και η πληρωμή τελών στις 10.10.2022, προκειμένου να μην καταστεί ανενεργή (void).

Εφημερίδα Αυγή

Τι προβλέπει η νομοθεσία για τα ασυμβίβαστα των πολιτικών προσώπων σε σχέση με τη συμμετοχή τους σε εταιρίες:

Σύμφωνα με το άρθρο 8 του Ν. 3213/2003 και υπό τον τίτλο: “Απαγόρευση συμμετοχής σε εταιρεία με έδρα στην αλλοδαπή για πολιτικά πρόσωπα, απαγορεύσεις συμμετοχής σε εταιρείες με έδρα μη συνεργάσιμα φορολογικά κράτη και κράτη με προνομιακό́ φορολογικό́ καθεστώς”, ορίζεται ότι:

1. Στον Πρωθυπουργό́, στους Αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Εθνικό ή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και όσων λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση, στους Υπουργούς, στους αναπληρωτές υπουργούς και τους Υφυπουργούς, στους βουλευτές και τους ευρωβουλευτές και όσους διαχειρίζονται τα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων ως ανωτέρω, στους Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς της Βουλής και της Γενικής Κυβέρνησης, στους περιφερειάρχες και στους Δημάρχους απαγορεύεται η συμμετοχή στη διοίκηση ή στο κεφάλαιο εταιρειών, που έχουν έδρα πραγματική ή καταστατική στην αλλοδαπή́ είτε αυτοπροσώπως, είτε με παρένθετα πρόσωπα.

3. Η κατά παράβαση της παραγράφου 1 άμεση ή δια παρένθετου προσώπου συμμετοχή σε εταιρεία, που έχει έδρα στην αλλοδαπή τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο (2) ετών και με χρηματική ποινή από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ έως πεντακόσιες χιλιάδες (500.000) ευρώ”.

Σημειώνεται δε ότι ο νόμος 5026/2023, ο οποίος αντικατέστησε στο σύνολο του σχεδόν το νόμο 3213/2003, εξαίρεσε ρητά από την κατάργηση το άρθρο 8 του τελευταίου, σχετικά με την απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών προσώπων και δη Αρχηγών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο σε εταιρίες με έδρα την αλλοδαπή ή και μη συνεργάσιμα φορολογικά κράτη ή και κράτη με προνομιακό φορολογικό καθεστώς, με αποτέλεσμα σήμερα η απαγόρευση να εξακολουθεί να έχει πλήρη ισχύ.

 

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Γυναικεία τριχόπτωση: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για να την αντιμετωπίσετε

Next Article

Θεσσαλονίκη: Δικαστική απόφαση-σταθμός για τον θάνατο 41χρονης ΑμεΑ που υπέστη εργασιακό μπούλινγκ – Επιδικάστηκε αποζημίωση στους συγγενείς της

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: