Πρόταση για μαξιλάρι δισεκατομμύριων αντί ελάφρυνσης του χρέους για την Ελλάδα

Χωρίς σχόλια Share:

Με ένα μαξιλάρι δισεκατομμυρίων, αντί ενδεχομένης ελάφρυνσης του χρέους, προτίθεται να υποστηρίξει η γερμανική κυβέρνηση την Ελλάδα. Αυτό προκύπτει από έγγραφα που βρίσκονται στη διάθεση της Sueddeutsche Zeitung (έκδοση Τρίτης).

Η Αθήνα πρέπει να είναι εξοπλισμένη κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί όλες τις δόσεις των δανείων προς τις χώρες της ευρωζώνης και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, έως το 2022.

Συγκεκριμένα, στα έγγραφα αναφέρεται ότι «εάν χρησιμοποιείται από το 2019 ένα τέτοιο μαξιλάρι (από την Αθήνα) για να εκπληρώνει τις οικονομικές υποχρεώσεις της, μπορούν να συντμηθούν οι προγραμματισμένες ελαφρύνσεις του χρέους».

Γίνεται σε αυτά ένας απλός υπολογισμός: για κάθε 5 δισ. ευρώ που θα καταβάλλονται επιπλέον, θα μπορούσαν οι προβλεπόμενες ελαφρύνσεις -όπως επί παραδείγματι η παράταση αποπληρωμής των δανείων- να μειώνονται κατά δύο έτη. Συζητείται, δηλαδή, να εξοπλισθεί η Ελλάδα κατά τέτοιον τρόπο, ώστε το μαξιλάρι να επαρκέσει τουλάχιστον μέχρι το 2022, προκειμένου να μπορεί να εξυπηρετεί όλες των δόσεις των δανείων προς τις χώρες του ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), δηλαδή μετά τις επόμενες γερμανικές εκλογές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Σκοπιανό – Έχουμε συμφωνία – Ραγδαίες εξελίξεις στο Μακεδονικό-Έγινε το δεύτερο τηλεφώνημα Τσίπρα-Ζάεφ – Τσίπρας σε Παυλόπουλο: Έχουμε συμφωνία στο Σκοπιανό (Βίντεο) III

Next Article

Τρεις μεγάλες αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ – Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερο

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: