Στην πρέσα οι τράπεζες, «καυτό» καλοκαίρι με κόκκινα δάνεια

Χωρίς σχόλια Share:

Eνα «καυτό καλοκαίρι» έρχεται για τις τράπεζες, που θα βρεθούν τις επόμενες εβδομάδες υπό ασφυκτική πίεση, αναγκασμένες να  επιταχύνουν τις πωλήσεις κόκκινων  δανείων, τους πλειστηριασμούς ακινήτων και επιχειρήσεων και τη ρευστοποίηση  συμμετοχών  και θυγατρικών εταιριών.

Οι πιέσεις θα κορυφωθούν τον Σεπτέμβριο, ενόψει της συνολικής εποπτικής αξιολόγησης που θα διενεργήσει ο SSM τον Οκτώβριο. Μέχρι τότε οι ελληνικές συστημικές τράπεζες πρέπει να έχουν ολοκληρώσει ενέργειες και να υλοποιήσουν σχέδια που θα βελτιώσουν την εικόνα των ισολογισμών τους.

Είναι λοιπόν αναγκασμένες να «ανεβάσουν ταχύτητα» στη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, προκειμένου να ελαφρύνουν τα προβληματικά χαρτοφυλάκια τους με δανείων και πωλήσεις μεγάλων πακέτων μη εξυπηρετούμενων απαιτήσεων.
Αναμένονται διαδοχικές πωλήσεις προβληματικών δανείων – επιχειρηματικών, καταναλωτικών και στεγαστικών- ενώ στην ηλεκτρονική πλατφόρμα πλειστηριασμών θα “φορτωθούν” περισσότεροι πλειστηριασμοί, με στόχο από το φθινόπωρο να γίνονται 2.000 πλειστηριασμοί το μήνα.

Μεγάλες πιέσεις θα ασκηθούν και στο κομμάτι των εταιρικών δανείων, με γενναίες αναδιαρθρώσεις  που θα περιλαμβάνουν «κούρεμα» και ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής.

Παράλληλα θα ενταθούν οι πιέσεις προς του μη συνεργάσιμους δανειολήπτες και σε όσουν αδυνατούν να ανταποκριθούν σε προτεινόμενες ρυθμίσεις.

 

sofokleousin

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Μητσοτάκης: Λογικό να μπει στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Ρουβίκωνας

Next Article

Εθνικιστικό παραλήρημα από τον εκλογικό εταίρο του Ερντογάν

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: