Ανοδικά ξεκίνησε ο S&P 500 τη σημερινή συνεδρίαση, κινούμενος κοντά σε νέο ρεκόρ, καθώς το ενδιαφέρον για τις μετοχές παραμένει ισχυρό παρά τους αυξανόμενους φόβους για το παγκόσμιο εμπόριο και τις επίμονες ανησυχίες για τον πληθωρισμό.
Ο δείκτης ξεκίνησε τη συνεδρίαση ενισχυμένος κατά 0,2%, ενώ ο Nasdaq Composite κερδίζει 0,3%. Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones κινείται ελαφρά πτωτικά, χάνοντας 83 μονάδες ή 0,2%.
Η Nvidia ανεβαίνει 3% και οδηγεί τον τεχνολογικό τομέα υψηλότερα. Η Microsoft κινείται επίσης υψηλότερα.
Οι κύριοι δείκτες της Wall Street κινούνται υψηλότερα σήμερα, καθώς οι επενδυτές επικεντρώθηκαν σε πιθανές εξελίξεις στους δασμούς και στη στρατηγική επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ μετά την πτώση των αποδόσεων των ομολόγων την περασμένη εβδομάδα.
Τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της Fed τον Ιανουάριο, όπου διατήρησε τα επιτόκια αμετάβλητα μεταξύ 4,25% και 4,5%, λήγουν την Τετάρτη.
Ο διοικητής της Fed Κρίστοφερ Γουόλερ δήλωσε χθες, όταν οι αγορές των ΗΠΑ ήταν κλειστές για την Ημέρα των Προέδρων, ότι η «βασική» άποψή του ήταν ότι οι νέοι εμπορικοί δασμοί του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα έχουν μόνο μέτριο αντίκτυπο στις τιμές.
Ο πρόεδρος της Fed της Φιλαδέλφειας Πάτρικ Χάρκερ δήλωσε ότι δεν βλέπει κανένα λόγο για επικείμενη αλλαγή στην πολιτική επιτοκίων.
Ο σχολιασμός από τον πρόεδρο της Fed Τζερόμ Πάουελ κατά τη διάρκεια της εξαμηνιαίας κατάθεσής του στο Κογκρέσο, μαζί με τις τιμές καταναλωτή και τα στοιχεία των τιμών παραγωγού την περασμένη εβδομάδα, οδήγησαν σε αβεβαιότητα σχετικά με τις κινήσεις της Fed.
Οι traders βλέπουν επί του παρόντος τουλάχιστον μία μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης και πιθανότητα 56% για επιπλέον μείωση έως τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του LSEG.
Η πιο αδύναμη από την αναμενόμενη μέτρηση των λιανικών πωλήσεων της Παρασκευής τράβηξε τις αποδόσεις των ομολόγων χαμηλότερα. «Δεν νομίζω ότι η Fed θέλει ένα λάθος πολιτικής μειώνοντας τα επιτόκια πολύ νωρίς, γιατί αν το κάνει, η ακούσια συνέπεια θα ήταν σίγουρα η αντιστροφή της πορείας του πληθωρισμού», δήλωσε ο Philip Blancato, Διευθύνων Σύμβουλος της Ladenburg Thalmann Asset Management.
«Δεν νομίζω ότι η Fed θα μειώσει σύντομα… εκτός κι αν τα δεδομένα συνεχίσουν να βελτιώνονται».
Εν τω μεταξύ, η διάθεση για ρίσκο σε παγκόσμιο επίπεδο ενισχύθηκε από τις εικασίες για μια ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, καθώς Ρώσοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι συναντήθηκαν για διμερείς συνομιλίες στη Σαουδική Αραβία.
Η Constellation Brands σημείωσε άλμα 6,6% αφού η Berkshire Hathaway του Warren Buffett αποκάλυψε μια νέα επένδυση στον παραγωγό αλκοολούχων ποτών. Η Bath & Body Works ανέβηκε 4,6% αφού η JPMorgan αναβάθμισε την αξιολόγησή της στην εταιρεία σε «overweight».
Το άρθρο Ανοδος προς νέο ρεκόρ για τον S&P 500 εμφανίστηκε πρώτα στο Επενδυτής.