24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Μπρόκολο: Τα πολύτιμα οφέλη από την καθημερινή κατανάλωση!

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Το μπρόκολο είναι ένα από τα πιο γνωστά λαχανικά της οικογένειας των σταυρανθών λαχανικών, στην οποία ανήκουν επίσης το λάχανο, το κουνουπίδι και τα λαχανάκια Βρυξελλών. Έχει μελετηθεί περισσότερο από κάθε άλλο λαχανικό λόγω της ισχυρής αντιοξειδωτικής και αντικαρκινικής του δράσης.

Οι ειδικοί συστήνουν την κατανάλωση 3-4 μερίδων σταυρανθών λαχανικών την εβδομάδα.

Μερικά από τα οφέλη που μας χαρίζει το μπρόκολο είναι τα εξής:

Προστατεύει από τον καρκίνο: Το μπρόκολο θεωρείται κορυφαία αντικαρκινική τροφή, ιδιότητα που οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητά του σε ουσίες όπως η σουλφοραφάνη, οι ινδόλες και τα καροτενοειδή. Πιο συγκεκριμένα, έχει συσχετιστεί με την πρόληψη συγκεκριμένων μορφών καρκίνου, όπως του προστάτη, των ωοθηκών και της χοληδόχου κύστης.

Ωφελεί την καρδιά: Τα κραμβοειδή λαχανικά, όπως το μπρόκολο και το κουνουπίδι, δρουν ευεργετικά στο καρδιαγγειακό σύστημα, χάρη στην πλούσια αντιοξειδωτική τους σύνθεση. Η ινδόλη-3-καρβινόλη (I3C), μπορεί να μειώσει στο μισό την απο-λιποπρωτεΐνη Β, τον «μεταφορέα» της χοληστερίνης στους ιστούς.

Επίσης, τα κραμβοειδή είναι από τα κυριότερα λαχανικά που μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού, σύμφωνα με πολυετή επιδημιολογική έρευνα του Πανεπιστημίου του Harvard.

Είναι φιλικό για το στομάχι: Η σουλφοραφάνη που περιέχει συνδέεται με την καταπολέμηση του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού, που ενοχοποιείται για πεπτικό έλκος. Έχει επίσης ισχυρή δράση κατά των ανθεκτικών στα αντιβιοτικά μικροοργανισμών.

Ωφελεί την όραση: Το μπρόκολο, όπως και το σπανάκι, έχει συσχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καταρράκτη. Επιπλέον, η λουτεΐνη και άλλες ουσίες που περιέχει το μπρόκολο, σχετίζονται με μειωμένο κίνδυνο προβλημάτων της όρασης, όπως είναι η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.

Ενισχύει τo ανοσοποιητικό: Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού.

Είναι αντιγηραντικό: Περιέχει βιταμίνη Α, την οποία χρειάζεται το σώμα για την παραγωγή κολλαγόνου, αλλά και αντιοξειδωτικά. Το κολλαγόνο είναι πρωτεΐνη απαραίτητη για την υγεία του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών. Το ίδιο και η βιταμίνη C, την οποία επίσης περιέχει το μπρόκολο.



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Σήμερα 28/08: Τα προγράμματα είναι για να… σπάνε

Next Article

Ο θηλασμός δεν είναι διαγωνισμός

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: