24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Προσθέστε το αλεύρι αμυγδάλου στη διατροφή σας – Τα ευεργετικά στοιχεία του

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Μία ενδιαφέρουσα εναλλακτική λύση για το συνηθισμένο αλεύρι, μια πολύ καλή επιλογή συνιστά το αμυγδαλόλευρο. 

Το αλεύρι αμυγδάλου είναι μια υγιεινή εναλλακτική λύση εάν σκέφτεστε μια δίαιτα χωρίς γλουτένη, καθώς έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, ενώ σύμφωνα με το healthdigest.com, σε αντίθεση με το ραφιναρισμένο αλεύρι, το αλεύρι αμυγδάλου δεν έχει υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, γεγονός που το καθιστά καλύτερη επιλογή εάν είστε διαβητική ή απλά θέλετε να ελέγξετε το σάκχαρό σας.

Τα οφέλη του για την υγεία

Το αλεύρι αμυγδάλου είναι εκπληκτικά θρεπτικό, καθώς μια μερίδα 30 γρ. παρέχει 6 γραμμάρια πρωτεΐνης και 3 γραμμάρια φυτικών ινών, καθώς και 9 γραμμάρια μονοακόρεστων λιπαρών. Επιπλέον, το αλεύρι αμυγδάλου περιέχει το 35% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης της αντιοξειδωτικής βιταμίνης Ε, ενώ περιέχει, επίσης, μαγγάνιο, μαγνήσιο, χαλκό και φώσφορο.

Το αλεύρι αμυγδάλου κάνει καλό στην καρδιά και τον εγκέφαλο

Η βιταμίνη Ε στο αλεύρι αμυγδάλου συνδέεται με τη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων, αναφέρει το healthdigest.com. Το μονοακόρεστο λίπος που περιέχει μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων της «κακής» χοληστερόλης στο αίμα, η οποία βοηθά στην προστασία από καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικό, σύμφωνα με την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία. Τα αμύγδαλα βοηθούν, επίσης, στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και μπορούν να αυξήσουν τη ροή του αίματος.

Επιπλέον, έρευνες δείχνουν ότι η βιταμίνη Ε είναι, επίσης, καλή για τον εγκέφαλο. Λόγω των αντιοξειδωτικών της ιδιοτήτων, συνδέεται με βελτιωμένη γνωστική λειτουργία και μνήμη, που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο της νόσου του Αλτσχάιμερ. Εάν η βιταμίνη Ε χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλα αντιοξειδωτικά ή αντιφλεγμονώδη, θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο αποτελεσματική.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το αλεύρι αμυγδάλου

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι αμυγδάλου στο ψήσιμο, αλλά επειδή δεν έχει γλουτένη, δεν λειτουργεί καλά για την παρασκευή ψωμιού. Ωστόσο, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε συνταγές κέικ, μπισκότων, μάφιν και ζαχαροπλαστικής, αναφέρει το healthdigest.com.



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Κορονοϊός: Εντοπίστηκαν δύο στελέχη της υποπαραλλαγής ΑΥ.4.2 – Επικρατεί η μετάλλαξη Delta – Η Θεσσαλονίκη ξεπέρασε την Αττική σε κρούσματα

Next Article

Κορονοϊός: Εντοπίστηκαν δύο στελέχη της υποπαραλλαγής ΑΥ.4.2 – Επικρατεί η μετάλλαξη Delta – Η Θεσσαλονίκη ξεπέρασε την Αττική σε κρούσματα

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: