24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Ινδία: Νεκροί 26 μαοϊστές αντάρτες σε συγκρούσεις με αστυνομικούς

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Τουλάχιστον 26 μαοϊστές αντάρτες σκοτώθηκαν σε μάχη με ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας στη δυτική πολιτεία Μαχαράστρα της Ινδίας χθες Σάββατο, σύμφωνα με ΜΜΕ και αξιωματούχους.

Σφοδρές μάχες ξέσπασαν καθώς οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίες διεξήγαγαν επιχείρηση έρευνας σε δασικές εκτάσεις στην περιφέρεια Γκαντσίρολι.

«Έχουμε ανασύρει 26 πτώματα μέχρι στιγμής», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας στην περιοχή, ο Άνκιτ Γκόγιαλ, στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Indian Express.

Ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας απέφυγε να δώσει απολογισμό των θυμάτων, περιοριζόμενος να πει πως ακόμη λαμβάνονται αναφορές από την απομακρυσμένη περιοχή. Τόνισε πάντως πως ο τελικός απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να είναι «υψηλότερος» από ό,τι έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής.

Ανάμεσα στους αντάρτες που έπεσαν στις μάχες πιστεύεται πως ήταν ένα από τα κορυφαία στελέχη τους, σύμφωνα με ινδικά ΜΜΕ.

Τέσσερις αστυνομικοί που τραυματίστηκαν σοβαρά στις εχθροπραξίες διακομίστηκαν αεροπορικώς σε νοσοκομείο της πόλης Ναγκπούρ, όπου νοσηλεύονται.

Η Γκαντσίρολι είναι γνωστό προπύργιο των μαοϊστών.

Τον Απρίλιο, 22 μέλη των ινδικών δυνάμεων ασφαλείας είχαν σκοτωθεί σε ενέδρα μαοϊστών ανταρτών στη γειτονική πολιτεία Τσατίσγκαρ.

Η εξέγερση των μαοϊστών είχε αρχίσει κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960. Οι αντάρτες αυτοί δρουν σε απομονωμένες, απομακρυσμένες δασικές περιοχές σε αρκετές πολιτείες της Ινδίας. Η σύγκρουση έχει αναζωπυρωθεί αφότου ανέλαβε την εξουσία ο εθνικιστής ινδουιστής πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι.

Από το 2000, στην εξέγερση των μαοϊστών έχουν χάσει τη ζωή τους σχεδόν 11.000 άνθρωποι – συνυπολογιζομένων των αμάχων, των ανταρτών και των μελών των δυνάμεων ασφαλείας –, με βάση τα δεδομένα που συγκεντρώνει ο εξειδικευμένος ιστότοπος South Asia Terrorism Portal.



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Ευριδίκη: Ο γιος της είναι 25 ετών – Δείτε αν της μοιάζει (εικόνες)

Next Article

Βουλγαρία: Στις κάλπες οι πολίτες για τρίτη φορά φέτος

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: