24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

NASA: Δείτε την πτήση του Ingenuity στον Κόκκινο Πλανήτη (βίντεο)

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Η αμερικανική υπηρεσία διαστήματος (NASA), έφερε στο φως της δημοσιότητας, εικόνες που κατέγραψε το διαστημικό όχημα «Perseverance» από το ελικόπτερο «Ingenuity» να πραγματοποιεί την 13η πτήση του στον πλανήτη Άρη από την 4ηΣεπτέμβρη.

Σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία διαστήματος (NASA) η πτήση διήρκησε 160,5 δευτερόλεπτα και το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα παρέχει «την πιο λεπτομερή εικόνα μέχρι τώρα» από το ελικόπτερο εν δράσει.

Η συγκεκριμένη πτήση θεωρείται μια από τις πιο περίπλοκες, μιας και «περιλάμβανε πτήση πάνω από διαφορετικές μορφολογίες εδάφους, εντός του γεωλογικού σχηματισμού Séítah».

Να σημειώσουμε ότι το ελικόπτερο που ζυγίζει μόλις 1,8 κιλά βιντεοσκοπήθηκε από τη διπλή κάμερα Mastcam-Z του διαστημικού οχήματος «Perseverance Rover».

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία (NASA) έδωσε στη δημοσιότητα 3 βίντεο από το ελικόπτερο «Ingenuity» να πετά στον Κόκκινο Πλανήτη, με το ένα να καταγράφει στο σύνολό της την πορεία της πτήσης και το άλλο να προσφέρει κοντινά πλάνα από τη διαδικασία της εκτόξευσης και της προσεδάφωσης της πτητικής συσκευής.

«Η αξία της κάμερας Mastcam-Z φαίνεται σ’ αυτά τα δύο κλιπάκια» σχολίασε ο Τζάστιν Μάκι, αναπληρωτής ερευνητής του συγκεκριμένου οπτικού οργάνου, στο εργαστήριο Jet Propulsion Laboratory της NASA στην Καλιφόρνια.

«Ακόμα και στα 300 μέτρα μακριά, λαμβάνουμε ένα υπέροχο κοντινό από την εκτόξευση και την προσεδάφιση μέσα από το δεξί μάτι της κάμερας Mastcam-Z. Και ενώ το αριστερό μάτι δίνει στους θεατές μια καλή ιδέα από το αρειανό περιβάλλον που το ελικόπτερο Ingenuity εξερευνεί» σχολίασε ο επιστήμονας.

Στα βίντεο, επίσης, φαίνεται πώς το ελικόπτερο διατηρεί το υψόμετρο κατά τη διάρκεια της πτήσης, αποκαλύπτοντας ότι η αρχική άνοδός του στα 8 μέτρα είναι ικανή να εντοπίσει τις αλλαγές στην κλίση του εδάφους και να προσαρμόσει την πτήση αυτόματα. Κατά τη διάρκεια της τροχιάς του, το ελικόπτερο κατέγραψε 10 εικόνες «από βραχώδεις σχηματισμούς με την έγχρωμη κάμερά του, προτού επιστρέψει στη θέση του και να προσεδαφιστεί στο σημείο στόχο» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της NASA.



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Στολίστε το χριστουγεννιάτικο δέντρο ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές

Next Article

Βουλγαρία: Στις κάλπες προσέρχονται οι Βούλγαροι για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: