24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Η Βουλγαρία «ρίχνει άκυρο» στο NATO για ανάπτυξη δυνάμεων στο έδαφός της

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Η Βουλγαρία δεν θεωρεί αναγκαία την ανάπτυξη στρατευμάτων του NATO στο έδαφός της, ως απάντηση για τη συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, ανέφερε σήμερα ο υπουργός Άμυνας.

Ο Στέφαν Γιάνεφ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες στους κόλπους του NATO συζητιούνται διάφορες επιλογές. Μία εξ αυτών είναι η εγκαθίδρυση παρουσίας της στρατιωτικής συμμαχίας στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, τις δύο χώρες μέλη του NATO στη Μαύρη Θάλασσα, στο πλαίσιο της αποστολής «Ενισχυμένη Προκεχωρημένη Παρουσία» (EfP).

Το NATO έχει χρησιμοποιήσει αυτήν την αποστολή για να αναπτύξει δυνάμεις στις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία. «Η θέση μου είναι ότι μια τέτοια συζήτηση, αντίστοιχα μια τέτοια προσέγγιση, έχει τη δυνατότητα να οδηγήσει σε ανεπιθύμητη αύξηση των εντάσεων στην περιοχή» ανέφερε ο Γιάνεφ σε ανάρτησή του στο Facebook.

«Προς το παρόν δεν υπάρχει λόγος να θεωρηθεί η συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων ως άμεση απειλή για τη Συμμαχία και τη ζώνη ασφαλείας της. Υπό αυτήν την έννοια, δεν πιστεύω ότι πληρούνται οι αναγκαίες συνθήκες που θα δικαιολογούσαν μια απόφαση για την ανάπτυξη πρόσθετων δυνάμεων στο έδαφός μας», υπογράμμισε. Η Βουλγαρία, η οποία εντάχθηκε στο NATO το 2004, θα παρακολουθεί στενά την κατάσταση και είναι έτοιμη να αυξήσει τις δυνατότητες των δικών της εθνικών δυνάμεων «στο πλαίσιο των συμμαχικών δυνατοτήτων αποτροπής και άμυνας» αν χρειαστεί, κατέληξε ο υπουργός.



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Κορονοϊός: Άμεσα περιοριστικά μέτρα ζητούν οι επιστήμονες – Τα σενάρια που επεξεργάζεται η κυβέρνηση

Next Article

Θεοδωρικάκος: Τα έργα στο Ελληνικό συμβολίζουν την Ελλάδα του αύριο

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: