24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Δείτε τα 4+1 σημαντικά οφέλη του καρότου για την υγεία

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Γνωρίζατε πως τα καρότα ανήκουν στα πιο θρεπτικά λαχανικά; Μάλιστα, περιέχουν πλήθος στοιχείων που ωφελούν την υγεία.

Είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, αλλά και βιταμίνες Β1, Β2 και νιασίνη.

Τα καρότα τρώγονται ωμά είτε σκέτα, είτε σε σαλάτες, ως τουρσί, και φυσικά μαγειρεμένα (π.χ. στη φασολάδα και τον αρακά).

Δείτε παρακάτω πέντε σημαντικά οφέλη του καρότου για την υγεία:

Υγεία της καρδιάς: Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε διαλυτές φυτικές ίνες, συμβάλλουν στη μείωση της LDL ή «κακής» χοληστερόλης στο αίμα. Αυτό μειώνει τον κίνδυνο θρόμβωσης και καρδιακών επιπλοκών. «Γνωρίζουμε ότι τα καρότα μπορούν να μειώσουν τη χοληστερόλη, βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και κάποιες έρευνες έχουν δείξει ότι μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη του εγκεφαλικού επεισοδίου», δήλωσε η Δρ. Martha Gulati, διευθύντρια του τμήματος καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα.

Ωφελούν τα μάτια: Πρόκειται για το πιο γνωστό όφελος της κατανάλωσης καρότων, αν και υπάρχει ασάφεια γύρω από το θέμα. Οι επιστήμονες έχουν εξετάσει περισσότερο τα οφέλη από την πρόσληψη συμπληρωμάτων βήτα-καροτίνης και όχι από την κατανάλωση του λαχανικού. Παρότι τα καρότα δεν διορθώνουν την κακή όραση, παρέχουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για τη διατήρηση της υγείας των ματιών. Πολλοί άνθρωποι σε αναπτυσσόμενες χώρες έχουν αναπτύξει προβλήματα όρασης ως αποτέλεσμα της μη επαρκούς πρόσληψης αρκετής βιταμίνης Α.

Προλαμβάνουν πολλές ασθένειες: Όπως συμβαίνει με το σπανάκι, τα μαγειρεμένα καρότα έχουν μεγαλύτερη αντιοξειδωτική δράση, συγκριτικά με τα ωμά καρότα. Αυτό επιβραδύνει τη γήρανση των κυττάρων και προστατεύει το σώμα από τις επιζήμιες επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Η έκθεση σε ελεύθερες ρίζες συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης πολλών παθήσεων, όπως τα καρδιαγγειακά, ο καρκίνος, το Αλτσχάιμερ κ.ά.

Δεν έχουν θερμίδες: Εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, τα καρότα είναι το ιδανικό σκαν, καθώς είναι πλούσια σε νερό και φτωχά σε θερμίδες. Ένα μεσαίο καρότο σας δίνει μόλις 25 θερμίδες.

Επούλωση πληγών: Εκτός από βιταμίνη Α, τα καρότα είναι επίσης καλή πηγή ενός άλλου σημαντικού αντιοξειδωτικού που ενισχύει το ανοσοποιητικό: βιταμίνης C. Η βιταμίνη C είναι σημαντική για την επούλωση των τραυμάτων, επειδή είναι απαραίτητη για την παραγωγή κολλαγόνου, της κυριότερης πρωτεΐνης που βρίσκεται στο δέρμα και τους συνδετικούς ιστούς μας. Λόγω της αντιοξειδωτικής δράσης της, βοηθά επίσης στην πρόληψη των κυτταρικών βλαβών.



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Σαλάτα με φακές φούρνου για ένα ελαφρύ γεύμα

Next Article

Φαίη Σκορδά σε Σταμάτη Γαρδέλη: «Σε παρακαλώ πολύ!» -Τι την ενόχλησε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: