24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

ΗΠΑ: Άνδρας κρατούσε σε ένα δωμάτιο του σπιτιού του 836 παπαγαλάκια

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Ένα καταφύγιο ζώων στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ έσωσε περισσότερα από 800 παπαγαλάκια, που τα κρατούσε ένας άνδρας κλειδωμένα σε ένα δωμάτιο του σπιτιού του.

«Τρεις ενώσεις προστασίας των ζώων δουλεύουν μαζί σήμερα για να φροντίσουν τα περισσότερα από 800 παπαγαλάκια που μας εμπιστεύτηκαν», ανέφερε μέσω του Facebook το καταφύγιο Detroit Animal Welfare Group.

Ο γιος ενός «συλλέκτη» ζώων, ο οποίος ήθελε να ασχοληθεί με την εκτροφή παπαγάλων αλλά το σχέδιό του στην πορεία πήρε τρομακτικές διαστάσεις, ήταν εκείνος που παρέδωσε 497 πτηνά στο καταφύγιο, ανήμερα τα Χριστούγεννα. Την Κυριακή, επανήλθε με άλλα 339 παπαγαλάκια.

«Δεν το περιμέναμε αυτό το χριστουγεννιάτικο δώρο», σχολίασαν οι υπεύθυνοι του καταφύγιου. «τα πουλιά προέρχονται από ένα πολύ ανθυγιεινό περιβάλλον και η ανευθυνότητα του ιδιοκτήτη τους είναι καταφανής», πρόσθεσαν.

Σύμφωνα με τον γιο του εκτροφέα, ο πατέρας του κρατούσε τα παπαγαλάκια κλεισμένα σε κλουβιά, σε ένα δωμάτιο του σπιτιού. Κάθε μήνα δαπανούσε 1.200 δολάρια για την τροφή τους.

«Ήταν το ένα πάνω στο άλλο και κυριολεκτικά ασφυκτιούσαν. Ήταν πολύ-πολύ στρεσαρισμένα, δεν μπορούσαν να κουνηθούν. Χρειάστηκε να τα βγάλουμε και να τα βάλουμε σε άλλα κλουβιά», εξήγησε στην εφημερίδα Detroit Free Press η Κέλι Λεμπόντι, η επικεφαλής του καταφυγίου.

Αφού εξεταστούν από κτηνίατρο, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα παπαγαλάκια θα δοθούν για υιοθεσία. Ορισμένα χρειάζονται θεραπεία. Το καταφύγιο επισήμανε πάντως ότι είναι σοβαρή δέσμευση να αναλάβει κανείς ένα παπαγαλάκι, αφού αυτό το είδος ζει κατά μέσο όρο 6-15 χρόνια.

Στις ΗΠΑ, όσοι συλλέγουν ζώα και δεν τα φροντίζουν επαρκώς μπορεί να διωχθούν ποινικά. Το καταφύγιο ανέφερε όμως ότι δεν έχει κάνει καταγγελία για τα παπαγαλάκια που διασώθηκαν.



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Γαλλία: Κατασχέθηκε ένας τόνος κοκαΐνης από την Κολομβία

Next Article

Ισπανία: Για πρώτη φορά η επίπτωση 14 ημερών ξεπέρασε τα 1.000 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: