Η Ιερά Σύνοδος του »Πατριαρχείο Κιέβου» άλλαξε τον τίτλο του Φιλαρέτου

Χωρίς σχόλια Share:

kiebs1

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Νέα δεδομένα έχουμε από σήμερα για την εκκλησιαστική κατάσταση στην Ουκρανία, μετά την σημερινή συνεδρία της Ιεράς Συνόδου του λεγόμενου «Πατριαρχείου Κιέβου».

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ιερά Σύνοδος ενέκρινε μετά από πολυώρη συζήτηση, ο λεγόμενος Πατριάρχης Κιέβου Φιλάρετος Ντενισένκο να έχει τον τίτλο του Μητροπολίτη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πλήρης τίτλος θα είναι: Αγιώτατος και Μακαριώτατος, Αρχιεπίσκοπος και Μητροπολίτης Κιέβου της μητρός των ρωσικών χωρών, Πατριάρχης Ρωσο – Ουκρανίας και των Λαύρων Κιέβου και Ποτσάεφ».

Να αναφερθεί ότι στις σχέσεις του με τις άλλες Τοπικές Εκκλησίες ο τίτλος θα είναι: Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ρωσό-Ουκρανίας

Επίσης η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να καλέσει τους πιστούς του «Πατριαρχείου Κιέβου» να συνεχίσουν να προσεύχονται για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο και την ενότητα της Ουκρανίας δια του τόμου της αυτοκεφαλίας.

Ακόμη εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη και την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου για τις αποφάσεις της 11ης Οκτωβρίου.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Αρχιερατική Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

Next Article

Η ημέρα της ΕΛ.ΑΣ. στο Βόρειο Έβρο

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: