24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

Ηχητική δήλωση που διαψεύδει τη «διάψευση» του Αρχιεπισκόπου Σινά

Χωρίς σχόλια Share:

arxiepiskopos damianos

Του Νίκου Κάτσικα


Μετά και τη «διάψευση» του Αρχιεπισκόπου Σινά κ. Δαμιανού περί του δημοσιεύματος της 3ης Σεπτεμβρίου που παρουσιάστηκε στο ΚΥΠΕ και φιλοξενήθηκε στη «Ρομφαία» και άλλες ιστοσελίδες, είναι πλέον απαραίτητο να παρουσιαστεί η πλήρης ηχητική επίσημη δήλωσή του, περί του θέματος του νέου Διαχειριστικού Διευθυντή του Ιδρύματος Αμπέτ, που δόθηκε επίσημα στις 2 Σεπτεμβρίου.

Οι αναγνώστες και οι ωτακουστές της εν λόγω δήλωσης του Αρχιεπισκόπου Σινά κ. Δαμιανού προς τον Νίκο Κάτσικα, θα μπορούν να βγάλουν μόνοι τους τα συμπεράσματά τους, αφού ακούσουν/διαβάσουν τη δήλωση και την αντιπαραθέσουν με το κείμενο που αναρτήθηκε από τον δημοσιογράφο και εν συνεχεία δουν τη χθεσινοβραδινή «διάψευση» του Αρχιεπισκόπου.

Η αναλυτική καταγραφή της δήλωσης του Αρχιεπισκόπου Σινά κ. Δαμιανού της 2ας Σεπτεμβρίου έχει ως εξής:

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΗΧΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΔΑΜΙΑΝΟΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

«Απευθύνομαι προς εσένα, κε Κάτσικα. Σας καθιστώ γνωστό ότι κάποιες φήμες περί παραιτήσεως του κ. Νικολάου Βαδή από τα καθήκοντά του στο Ίδρυμα της Αμπετείου Σχολής Καΐρου, είναι αληθινές. Και πράγματι, παραιτήθη πρόσφατα λόγω βεβαρυμένης καταστάσεως της υγείας του και γενικότερης κοπώσεώς του.

Στη θέση του θα αναλάβει καθήκοντα ο κ. Αντώνιος Καζαμίας ως Διαχειριστικός Διευθυντής του Ιδρύματος Αμπέτ, βοηθούμενος από τους εκεί υπαλλήλους οι οποίοι είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν για την επιτυχίαν της από του έργου και της αποστολής του αιωνοβίου αυτού εκπαιδευτικού ιδρύματος της Αμπετείου Σχολής Καΐρου.

Ευχαριστώ για τη δική σας συμμετοχή στη διασπορά της ειδήσεως και εύχομαι σε εσάς κάθε επιτυχία στο δημοσιογραφικό σας έργο.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Δέσποτα, αν μού επιτρέπετε να ρωτήσω: Από πότε έχει ισχύ η απόφαση;

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΙΝΑ κ. ΔΑΜΙΑΝΟΣ: Από σήμερα το απόγευμα (ΣΣ. στις 2 Σεπτεμβρίου 2020).

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποια θα είναι η ιδιότητα του κ. Αντώνη Καζαμία;

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΙΝΑ κ. ΔΑΜΙΑΝΟΣ: Το Δ.Σ. θα αποφασίσει τις λεπτομέρειες για την καλύτερη λειτουργία της Σχολής. Αυτό είναι το κύριο. Γιατί αυτό με ρωτάνε: αν παραιτήθη (ΣΣ. ο κ. Βαδής). Και λέω, ναι, παραιτήθη. Βεβαίως, ο κ. Καζαμίας θα γίνει και μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος Αμπέτ και οσάκις θα απουσιάζω θα με αντικαθιστά και θα μού δίδει πολύ λεπτομερή λογαριασμό για όλα. Βέβαια, να ευχόμεθα όλοι, αυτό είναι το αυτονόητο, καλή επιτυχία στον Αντώνη και μεγάλη προσοχή στο έργο του».

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ Ν. ΚΑΤΣΙΚΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ακολουθεί το κείμενο της ανταπόκρισης του Νίκου Κάτσικα, που δημοσιεύτηκε στις 3 Σεπτεμβρίου:

«Ο Κύπριος Αιγυπτιώτης Αντώνης Καζαμίας ανέλαβε από χθες νέος Διαχειριστικός Διευθυντής του ιστορικού Ιδρύματος Αμπέτ, υπό την ευθύνη του οποίου παροικιακού σωματείου λειτουργεί η Αμπέτειος Σχολή Καΐρου.

Την απόφαση πήρε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Σινά Φαράν και Ραϊθούς και Πρόεδρος του Ιδρύματος Αμπετείου Σχολής κ. Δαμιανός, καλωσορίζοντας στο ΔΣ της Σχολής ως νέο Αντιπρόεδρο και εκπρόσωπό του, τον Κύπριο Αιγυπτιώτη επιχειρηματία.

Ο κ. Αντώνης Καζαμίας, απόφοιτος ο ίδιος του σχολείου αλλά και πάντοτε στάθηκε στο πλευρό της Ιεράς Μονής Σινά, τελεί τα τελευταία χρόνια και Σύμβουλος του Κυβερνήτη του Νοτίου Σινά, Στρατηγού Χάλιντ Φούντα, ενός από τους πιο φιλέλληνες Αιγυπτιώτες αξιωματούχους.

Η Αμπέτειος Σχολή είναι ένα από τα παλαιότερα ομογενειακά σχολεία στον κόσμο. Λειτουργεί από το 1861.

Με δήλωσή του, ο Αρχιεπίσκοπος Σινά ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του Κύπριου Αιγυπτιώτη κ. Καζαμία, ο οποίος θα εκπροσωπεί τον Αρχιεπίσκοπο Δαμιανό και Πρόεδρο του Ιδρύματος του ιστορικού σχολείου της Αμπετείου, σε όλες τις αρχές, τόσο τις ελληνικές, τις κυπριακές όσο και τις αιγυπτιακές.

Να σημειωθεί ότι η Αμπέτειος Σχολή προσφέρει τεράστιο κοινωνικό έργο στην τοπική αιγυπτιακή κοινωνία, καθώς λειτουργεί και αραβόφωνο αλλά και αγγλόφωνο τμήμα για 1.500 περίπου Αιγυπτίους μαθητές, ενώ υπάρχει και η προοπτική ένταξης της ελληνικής γλώσσας στα τμήματα αυτά, με πρόταση του Αρχιεπισκόπου Σινά Δαμιανού και με την ευθύνη πλέον του νέου Διαχειριστικού Δ/ντή κ. Αντώνη Καζαμία.»

Η «ΔΙΑΨΕΥΣΗ» ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΙΝΑ

Ακολουθεί η «διάψευση» του Αρχιεπισκόπου Σινά κ. Δαμιανού, που εστάλη στη «Ρομφαία» στις 4 Σεπτεμβρίου:

«Το τελευταίο 24ωρο κυκλοφορούν διάφορες ανεύθυνες γνώμες και φήμες και υποθέσεις γύρω από την Αμπέτειο Σχολή Καΐρου εξ αφορμής της δοθείσης γραπτής παραιτήσεως του κ. Βαδή δια λόγους υγείας από τα πολλαπλά καθήκοντα που είχε εις την Αμπέτειο Σχολή.

Τα όσα εγράφησαν από κάποιον που δεν θέλει να αναλάβη την δημοσιογραφική ευθύνη στο ΚΥΠΕ και εκείθεν στη Ρομφαία και σε άλλες ιστοσελίδες, τυγχάνουν ανυπόστατα και ανακριβή.

Και όσα ονόματα και αρμοδιότητες καθηκόντων διασπείρονται δεν υφίστανται και το προσεχές ΔΣ του Ιδρύματος Αμπετείου Σχολής υπό την προεδρία μου θα καθορίσει τους ρόλους και τα καθήκοντα που είναι αναγκαία δια την καλή λειτουργία του.

Η ελληνική παροικία Καΐρου ας ησυχάζει και να είναι βεβαία ότι παρ’ όλες τις εγγενείς δυσκολίες λειτουργίας της Σχολής και στα πρόσθετα προβλήματα του κορωνοϊού θα ξεκινήσει την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία της και όλοι ας ετοιμάζονται δια το νέο σχολικό έτος 2020- 2021.

Οι αρμόδιες ελληνικές αρχές της παροικίας θα ενημερωθούν λεπτομερώς για την ακρίβεια της δηλώσεως ταύτης.

Εκ μέρους του Ιδρύματος της Αμπετείου Σχολής

Ο Πρόεδρος του Δ/Σ
† Αρχιεπίσκοπος Σινά Δαμιανός

Αθήνα, 04/09/2020»

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Ο καθένας πλέον ας βγάλει τα συμπεράσματά του και παράλληλα όπως έγραψε ο Αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθούς κ. Δαμιανός, «ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του» Ν.Κ.

{youtube}Eb66cmSsgDY{/youtube}

{loadposition adsense}Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Φθιώτιδος Συμεών: «Η Παναγία μας καλεί να γεννήσουμε την ανθρωπιά μέσα μας» (ΦΩΤΟ)

Next Article

ΕΜΥ Καιρός: Έκτακτο δελτίο για σήμερα Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: