24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Λαμπρά τα Ελευθέρια του Κιλκίς (ΦΩΤΟ)

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

elft kilkis2021 12

Για την Romfea.gr | Χρήστος Καναρόπουλος


Την οφειλόμενη τιμή στους απελευθερωτές της πόλης του Κιλκίς που έπεσαν μαχόμενοι για την Πατρίδα στην τριήμερη σφοδρή όσο και πολυαίμακτη σύγκρουση του ελληνικού στρατού με τις βουλγαρικές δυνάμεις απέδωσαν ο Δήμος Κιλκίς και οι πολίτες του στη σημερινή 108η επέτειο της ιστορικής Μάχης του Κιλκίς (21η Ιουνίου 1913).

Στην κορυφαία εκδήλωση των Ελευθερίων της πόλης την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς ενώ ξεχωριστό τόνο προσέδωσε σ΄ αυτήν η συμμετοχή δημοτικής αντιπροσωπείας του αδελφοποιημένου με το Δήμο Κιλκίς Δήμου Λατσιών, με επικεφαλής το Δήμαρχό του Χρίστο Πιτταρά.

Το πρόγραμμα εορτασμού ξεκίνησε με λαμπρή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία επί τη απελευθερώσει της πόλης στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κρήνης κ. Κυρίλλου, τον οποίο πλαισίωσαν Ιερείς και Ιεροδιάκονοι.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς Ευρώπη Αρτόγλου η οποία στάθηκε ιδιαίτερα στην εμβάθυνση των αξιών που διαμόρφωσε η ιστορική εποποιία στην ταυτότητα της πόλης του Κιλκίς

Στο Ηρώο της Μάχης του Κιλκίς ολοκληρώθηκε η τελετουργία με επιμνημόσυνη δέηση από τον τοποτηρητή της Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριο και τον Σεβ. Μητροπολίτη Κρήνης κ. Κύριλλο, με το προσκλητήριο των νεκρών, την κατάθεση στεφάνων, την τήρηση σιγής ενός λεπτού και την ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου από τη Φιλαρμονική του Γ΄ Σώματος Στρατού.

Η περιήγηση στον περιβάλλοντα χώρο και στις εσωτερικές εγκαταστάσεις του Πολεμικού Μουσείου, όπου εκτίθεται ένα αξιόλογο στρατιωτικό υλικό, από τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το Δήμαρχο Κιλκίς και τις τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές αρχές υπενθύμισε τις ψηφίδες του θριάμβου του 1913.

Στο χαιρετιστήριο μήνυμά του ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς σημείωσε ότι η Μάχη του Κιλκίς θα τιμάται για πάντα ως ένα υψηλό σύμβολο ηρωισμού, αυτοθυσίας και ανδρείας.

Εξήρε την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη να προσδώσουν νέα αίγλη στο θεσμό των Ελευθερίων και την κοινή στόχευση το ηρωικό Κιλκίς να διεκδικήσει αξιόμαχα τη θέση που του αξίζει στην ανάπτυξη. 

Σε δήλωσή του για την επετειακή εορταστική εκδήλωση ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης επεσήμανε τα ακόλουθα: “Η τριήμερη μάχη του Κιλκίς έστεψε με αιώνια δόξα τους γενναίους πολεμιστές της ελευθερίας μας. Με ασυγκράτητο πάθος και δείχνοντας ύψιστη περιφρόνηση στο θάνατο οι Έλληνες οπλίτες έπεσαν μαχόμενοι για την Πατρίδα. Η μεγαλειώδης νίκη σφραγίστηκε στις 21 Ιουνίου του 1913 με βαρύτατο φόρο αίματος. Με δέος και σεβασμό, υποκλινόμαστε στους νεκρούς ήρωες μας και αντλώντας δύναμη από τη θυσία τους συνεχίζουμε τη δική μας μάχη, μέσα σε ειρηνικές συνθήκες, για την πρόοδο και την ευημερία του Κιλκίς και των πολιτών μας”.

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο Δήμαρχος Κιλκίς και η τοπική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία επισκέφθηκαν, τέλος, το τοπικό κατάστημα του ΕΛΤΑ όπου από σήμερα σημειολογικά κυκλοφορεί σε πρώτη έκδοση συλλεκτικό γραμματόσημο και λεύκωμα με παραστάσεις της Ιστορικής Μάχης του Κιλκίς

Τις εκδηλώσεις των Ελευθερίων τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής της ν. Κιλκίς Γιώργος Φραγγίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, ο Δήμαρχος Λατσιών Χρήστος Πιτταράς, ο Δήμαρχος Παιονίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης ο εκπρόσωπος του Γ’ Σώματος Στρατού Γιώργος Στεφανίδης Ταξίαρχος της 33ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πολυκάστρου ”Κυδωνιές, ο Αντισυνταγματάρχης Π.Ζ. της 1ης Μεραρχίας Στρατού Αθανάσιος Πατρίδας, ο ταξίαρχος της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας ”Πόντος” Βασίλης Τσάμης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Παύλος Θωμαϊδης, οι Αντιδήμαρχοι Κιλκίς Γιάννης Χατζηαποστόλου, Αικατερίνη Γιαννακούλα – Ζιούτα, Θεμιστοκλής Κοσμίδης, Κώστας Πουντζουκίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Κεμανίδης, Χαρίλαος Ξενιτίδης, Αλέξανδρος Σείτανιώτης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νατάσα Σωτηριάδου και Γενοβέφα Ναβροζίδου, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κιλκίς Αθανάσιος Καριοφύλλης, κ.α.

elft kilkis2021 1

elft kilkis2021 1

elft kilkis2021 1

elft kilkis2021 1

elft kilkis2021 1

elft kilkis2021 1

elft kilkis2021 1

elft kilkis2021 1

elft kilkis2021 1

elft kilkis2021 1

elft kilkis2021 1

elft kilkis2021 1

elft kilkis2021 1

elft kilkis2021 1

elft kilkis2021 1

elft kilkis2021 1

elft kilkis2021 1

{loadposition adsense}



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Το Μεγαλόσταυρο του Απ. Μάρκου απένειμε στον Κ. Μητσοτάκη ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

Next Article

Αγίου Πνεύματος : Τι γιορτάζουμε σήμερα 21 Ιουνίου 2021

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: