24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Λαμπρό Συλλείτουργο στην Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Καρυών – Αχλαδερής

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

axladeri 2

Δημήτριος Πετρογιάννης στην Romfea.gr


Με λαμπρότητα και βάση των υγειονομικών διατάξεων εόρτασε τον προστάτη και έφορο της η σεβασμία και ιστορική ιερά μονή του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου στις Καρυές Αχλαδερής του Δήμου Αλιβερίου – Κύμης επι τη εορτή του Γενεθλίου με τις λατρευτικές ακολουθίες επ’ ευκαιρία της ιεράς μνήμης.

Την παραμονή της εορτής εσπέρας της Τετάρτης 23 Ιουνίου στο καθολικό της ιεράς μονής τελέσθηκε ο Δισαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάταου Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως κ. Νικάνδρου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πλαισιούμενοι απο τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ. Νικόδημο Πόγκα τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής και Γέροντα της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κύμης Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Γιαννακόπουλο χορεία ιερέων απο ώμορες ενορίες των πατέρων της ιεράς μονής και των διακόνων.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Νίκανδρος στην συνέχεια με την ευλογία των προσφερθέντων άρτων ακολούθησε η Ιερά Παράκληση στον Τίμιο Πρόδρομο με την συμμετοχή πολλών πιστών έξωθεν του ιερού ναού συμπροσευχόμενοι με τα αιτήματα τους προς τον Τίμιο Πρόδρομο.

Την δε κυριώνυμο ημέρα της εορτής 24 Ιουνίου με την έναρξη του όρθρου και εν συνεχεία του Αρχιερατικού Συλλείτουργου προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτατου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτατου κ. Νικάνδρου και των συλλειτουργούντων ιερέων του Πρωτοσύγκελλου Πανοσ Αρχιμ Νικόδημου Πόγκα του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτοπρ Ελευθέριου Σταμπέλου του Πανοσ Αρχιμ Νικόδημου Γιαννακόπουλου Ηγουμένου της Ιεράς Μονής και Γέροντος της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κύμης χορεία ιερέων των πατέρων της ιεράς μονής και των διακόνων.

Επίσης παρέστησαν μοναστικές αδελφότητες εκ των Ιερών Μονών Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κύμης Αγίου Χαραλάμπους Λευκών – Αυλωναρίου και Αγίου Αντωνίου Αχλαδερής.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαρίστιας ακολούθησε στον προαύλειο χώρο της ιεράς μονής η Αρτοκλασία και η ευλογία της μοναστηριακής δοχής και η απόλυσις.

Παρών έδωσαν πολλοί πιστοί ιστάμενοι εντός και εκτός του ιερού ναού μεταξύ εκ του οποίου του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κύμης – Αλιβερίου του Ιατρού κ. Γεωργίου Ζέρβα και της Δημοτικής Συμβούλου κ. Μαρίας Σαμαρά – Μπότη.

Εκ του αναλογίου έψαλαν εσπέρας και ανήμερα της εορτής ο Πρωτοπρ Σωτήριος Τσούγκας εφημέριος Αέτου και Διευθύντης της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως με έδρα την Κάρυστο οι Πρωτοπρ Γεώργιος Κόσσυφας εφημέριος Αυλωναρίου Αντώνιος Γκίκας εφημέριος Δύστου και άλλοι ιεροψάλτες.

axladeri 1

axladeri 1

axladeri 1

axladeri 1

axladeri 1

axladeri 1

axladeri 1

axladeri 1

axladeri 1

axladeri 1

axladeri 1

axladeri 1

axladeri 1

axladeri 1

axladeri 1

axladeri 1

axladeri 1

axladeri 1

axladeri 1

{loadposition adsense}



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Ποινική δίωξη στον δράστη που επιτέθηκε με καυστικό υγρό σε Μητροπολίτες

Next Article

«Έως εσχάτου»

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: