Πρόκειται για φρούτα που τα θρεπτικά τους συστατικά, οι βιταμίνες, τα ιχνοστοιχεία βρίσκονται σε μεγαλύτερη περιεκτικότητα στη φλούδα πάρα στη σάρκα τους.
Και όμως υπάρχουν φρούτα που αν πλυθούν καλά τότε είναι καλύτερο να καταναλωθούν με τη φλούδα παρά να καθαριστούν.
Πρόκειται για τα εξής:
Αχλάδι
H φλούδα του είναι πλούσια σε φυτικές ίνες – που μας κρατούν χορτάτους για μεγάλο χρονικό διάστημα – και αντιοξειδωτικά, τα οποία συμβάλλουν στην ορθή λειτουργία του οργανισμού.
Μήλο
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η φλούδα του μήλου είναι πλούσια σε βιταμίνη Α και C, υπεύθυνες για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, της άμυνας του οργανισμού απέναντι σε παθογόνους μικροοργανισμούς.
Πατάτα
Η φλούδα της πατάτας περιέχει φυτικές ίνες, σίδηρο, βιταμίνη C, ποτάσιο και φολικό οξύ, επισημαίνουν οι ειδικοί.
Δαμάσκηνα
Μπορεί οι περισσότεροι να τα απολαμβάνουν αποξηραμένα, όμως, τα δαμάσκηνα είναι εξίσου εύγευστα και φρέσκα και η φλούδα τους είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά.
Ντομάτα
Η φλούδα της ντομάτας έχει υψηλή συγκέντρωση σε θρεπτικά συστατικά, τα οποία δεν περιέχει στη σάρκα της.