24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Από 50.000 ευρώ σε 25 ελληνικές startups από την θερμοκοιτίδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος στην Ελλάδα – Έως 28/6 οι αιτήσεις

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Τη Μόνιμη Ανοικτή Πρόσκληση Υποβολής Επιχειρηματικών Σχεδίων για την περίοδο 2021-2025 ανακοίνωσε η Θερμοκοιτίδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος στην Ελλάδα (ESA BIC Greece), με 1η προθεσμία υποβολής στις 28 Ιουνίου 2021, και 2η προθεσμία υποβολής τον Οκτώβριο 2021.

Όπως έγινε γνωστό, η θερμοκοιτίδα θα υποστηρίξει 25 ελληνικές startups στην επόμενη επταετία.

Το ESA BIC Greece δίνει οικονομική στήριξη €50.000 ανά startup (χωρίς είσοδο στο μετοχικό κεφάλαιο), τεχνική, επιχειρηματική και νομική συμβουλευτική υποστήριξη, εκπαίδευση σε εξειδικευμένα θέματα διαστήματος, καθώς και πρόσβαση στο εκτεταμένο δίκτυο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) και της Μονάδας Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών Corallia, του Ερευνητικού Κέντρου “Αθηνά” σε υποδομές, λογισμικό, δεδομένα και σε δίκτυο χρηματοδοτών. Οι startups που θα επιλεχθούν έχουν δικαιώματα χρήσης του ESA BIC brand και στέγασης στο Athens innohub.

Η ESA BIC Greece είναι η πρώτη θερμοκοιτίδα στην Ελλάδα για τη στήριξη ελληνικών startups που δραστηριοποιούνται στην ανάπτυξη λύσεων με τη χρήση δεδομένων και υπηρεσιών που λαμβάνουμε από το Διάστημα, στην ανάπτυξη τεχνολογιών για το Διάστημα (New Space), και στη μεταφορά τεχνολογίας από εφαρμογές Διαστήματος σε εφαρμογές για οποιαδήποτε άλλη οικονομική δραστηριότητα. Η λειτουργία του ESA BIC Greece έχει ανατεθεί στη Μονάδα Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών Corallia, του ΕΚ “Αθηνά”, υπό τον συντονισμό του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος και υπό την αιγίδα και χρηματοδότηση του Ελληνικού Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

O Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης ανέφερε, επίσης: «Αξιοποιούμε τη νέα διαστημική εποχή και τους φορείς που ασχολούνται με το διάστημα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας» και συμπλήρωσε «η ESA υποστηρίζει την Ελλάδα στην ενίσχυση των δυνατοτήτων της, καθώς αυτή προσφέρει την υποδομή παγκόσμιας κλάσης σε άλλα κράτη μέλη».

Ο Josef Aschbacher, Γενικός Διευθυντής της ESA είπε χαρακτηριστικά για το ESA BIC Greece: «Αναζητούμε πάντα τρόπους για να βοηθήσουμε τη βιομηχανία να παραμείνει στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας. Τα ESΑ BICs παίζουν κεντρικό ρόλο από αυτή την άποψη, ειδικά όσον αφορά στην εμπορευματοποίηση και την προώθηση της ευρωπαϊκής βιομηχανίας ώστε να παραμείνει ανταγωνιστική στην παγκόσμια αγορά» και συμπλήρωσε «το ESA BIC Greece όχι μόνο θα υποστηρίξει επιχειρηματίες και startups, αλλά θα στηρίξει επίσης τη δημιουργία, την ανάπτυξη και την ενίσχυση του ελληνικού διαστημικού συνεργατικού σχηματισμού».

O Jorge Sanchez, Διευθυντής του ESA BIC Greece, ανέφερε: «Τα ESA BICs αποτελούν την Formula 1 των θερμοκοιτίδων στην Ευρώπη. To ESA BIC Greece στοχεύουμε να γίνει ένα από τα επιτυχημένα στο δίκτυο της ESA. Πιστεύουμε σε αυτό, λόγω της μεγάλης εμπειρίας της ομάδας μας και των 65+ φορέων που υποστηρίζουν την πρωτοβουλία».

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο της ESA BIC Greece και υποβάλλετε την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω τηλεφώνου στο 2106300770, να στείλετε email στο info@esa-bic.gr ή να παρακολουθήσετε το διαδικτυακό masterclass που θα παραδώσει η ομάδα του ESA BIC Greece στις 23 Ιουνίου, κατόπιν εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

www.ertnews.gr



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Πόσο κοστίζει το διαστημικό ταξίδι της Blue Origin με τον Jeff Bezos;

Next Article

Λύθηκε το μυστήριο με την κρυστάλλινη σφαίρα του Χριστού στον πίνακα του Λεονάρντο ντα Βίντσι;

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: