Σφοδρές συγκρούσεις εκπαιδευτικών με ΜΑΤ έξω από τη Βουλή – Επεισόδια και χρήση χημικών (φωτο)

Χωρίς σχόλια Share:

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας στην πορεία των εκπαιδευτικών ενάντια στο νέο σύστημα διορισμών που προωθεί η κυβέρνηση.

Οι εκπαιδευτικοί, βρίσκονται αυτή την ώρα στην Ηρώδου Αττικού κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου, φωνάζουν συνθήματα ενάντια στο νέο σύστημα και χτυπούν τις κλούβες των ΜΑΤ που υπάρχουν στο σημείο, ενώ πριν λίγη ώρα οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χημικών.

Ένας από τους διαδηλωτές ανέβηκε πάνω στην κλούβα των ΜΑΤ, ζητώντας συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Πριν από λίγη ώρα σημειώθηκε ένταση μεταξύ των διαδηλωτών με σπρωξίματα στα σκαλιά στο Σύνταγμα απέναντι από τη Βουλή, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με χειροβομβίδα κρότου λάμψης.

Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν έως τώρα για το νέο σύστημα διορισμών προκύπτει ότι το 50% της μοριοδότησης θα είναι το πτυχίο τους και η προϋπηρεσία και το άλλο 50% η κατοχή ακαδημαϊκών τίτλων ( διδακτορικό, μεταπτυχιακό, ειδικά σεμινάρια κ.α.). 

Δάσκαλοι και καθηγητές διαμηνύουν ότι το εν λόγω σύστημα διορισμών που προωθεί το υπουργείο Παιδείας υποβαθμίζει το πτυχίο τους και παράλληλα τους «αναγκάζει σε περαιτέρω τίτλους σπουδών και κατά συνέπεια σε επιπλέον έξοδα». 

Οι εκπαιδευτικοι αναμένεται σε λίγη ώρα να πραγματοποιήσουν πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου ζητώντας να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό. 

Πριν από λίγο καποιοι εκπαιδευτικοι παρουσίασαν ένα δρωμενο σατιρίζοντας τον υπουργό Παιδείας: Ένας από αυτούς σε ρόλο Γαβρόγλου «έδιωχνε» τους αναπληρωτές από κοντά του. Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

10 διαφανείς τσάντες που θα θέλεις οπωσδήποτε να κρατήσεις και είναι το απόλυτο must του χειμώνα

Next Article

Απειλεί να αυτοκτονήσει γιατί ο πρώην της διέρρευσε ροζ βίντεο

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: