24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

ΕΕ: Θα πληρώσει ακριβά την Αρμενία για να μετονομάσει το κονιάκ της

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα καταβάλει στην Αρμενία 3 εκατομμύρια ευρώ για να μετονομάσει τα βραβευμένα οινοπνευματώδη ποτά της, παραδοσιακά γνωστά και ως «κονιάκ».

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, ο όρος είναι εμπορικό σήμα και μπορεί να ισχύει μόνο για ποτά που παρασκευάζονται από συγκεκριμένα σταφύλια που καλλιεργούνται στην περιοχή Κονιάκ της νοτιοδυτικής Γαλλίας.

Η Αρμενία συμφώνησε να σταματήσει να χρησιμοποιεί τη λέξη «κονιάκ» ως μέρος μιας ολοκληρωμένης συμφωνίας που τέθηκε σε ισχύ τον Μάρτιο κι έτσι το κοινοβούλιο ψήφισε τη σχετική διάταξη στις 10 Ιουνίου, καθιστώντας δυνατή την αποδέσμευση των κεφαλαίων, ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ.

Το πώς θα δαπανηθούν τα χρήματα δεν ήταν άμεσα σαφές.

Τον Μάρτιο, ωστόσο, αξιωματούχοι ανέφεραν στις Βρυξέλλες ότι δεν είχαν ακόμη αποφασίσει ποια λέξη να χρησιμοποιήσουν, αν και το ποτό κυκλοφορεί στο εξωτερικό και ως αρμενικό μπράντυ.

Πάντως η συμφωνία με την ΕΕ επιτρέπει τη διατήρηση του «κονιάκ» στις ετικέτες με μη λατινικά γράμματα και η Ρωσία – με την οποία η Αρμενία βρίσκεται σε ένα μπλοκ ελεύθερων συναλλαγών – είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής αρμενικών ποτών.

Μόνο περίπου 3,5% αποστέλλεται στην Ευρώπη ενώ ως προϊόν αντιπροσώπευε το 7,7% όλων των εξαγωγών της Αρμενίας πέρυσι.

Στο εξωτερικό, η πιο γνωστή μάρκα είναι η Ararat, από την εταιρεία Yerevan Brandy Company, η οποία αγοράστηκε από τον γαλλικό κολοσσό ποτών Pernod-Ricard τη δεκαετία του 1990.



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Δε σου κάνουν τα ρούχα μετά το lockdown; Κάνε αυτά τα 4 πράγματα

Next Article

Το πανόραμα του Euro 2020

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: