24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Ιράν: Ο Ροχανί ανακήρυξε νικητή των εκλογών τον Ραϊσί

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Οι Ιρανοί εξέλεξαν τον νέο πρόεδρο της χώρας από τον πρώτο γύρο των εκλογών, δήλωσε σήμερα ο απερχόμενος πρόεδρος Χασάν Ροχανί, ενώ και οι αντίπαλοί του συνεχάρησαν τον υπερσυντηρητικό Εμπραχίμ Ραϊσί χωρίς να περιμένουν την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών.

«Συγχαίρω τον λαό για την επιλογή του», δήλωσε ο Ροχανί σε ομιλία του στην τηλεόραση.

«Επειδή δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη επισήμως, τα επίσημα συγχαρητήριά μου θα έρθουν αργότερα, όμως γνωρίζουμε ποιος έχει συγκεντρώσει τις ψήφους στις εκλογές και ότι εξελέγη σήμερα από τον λαό», πρόσθεσε ο απερχόμενος πρόεδρος του Ιράν, χωρίς να αναφέρει το όνομα του νικητή.

Σε μηνύματά τους στο Telegram, το Twitter ή μέσω του ιρανικού Τύπου οι τρεις αντίπαλοι του Ραϊσί παραδέχθηκαν τη νίκη του.

Ο μετριοπαθής υποψήφιος Αμπντολνασέρ Χεματί ανέφερε σε επιστολή του: «Ελπίζω η κυβέρνησή σας, υπό την ηγεσία του ανώτατου ηγέτη αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, να φέρει ανακούφιση και ευημερία στο έθνος μας», σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Το ίδιο έπραξε και ο Μοχσέι Ρεζαΐ ο οποίος επεσήμανε: «Συγχαίρω τον ανώτατο ηγέτη, τον ιρανικό λαό και αυτόν που επέλεξε ο λαός, τον αδελφό μου Εμπραχίμ Ραϊσί», μετέδωσε το πρακτορείο ISNA.

Η καταμέτρηση των ψήφων των προεδρικών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν χθες Παρασκευή στο Ιράν συνεχιζόταν σήμερα το πρωί. Τα οριστικά αποτελέσματα όπως και το ποσοστό συμμετοχής αναμένεται να ανακοινωθούν πριν το μεσημέρι, περίπου στις 10:30 ώρα Ελλάδας.



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Αποστόλης Τότσικας: Η υπέροχη φωτογραφία με τα παιδιά του

Next Article

Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (19/6/2021)

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: