24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 3-0, πάει για τον «ευρωπαϊκό τελικό» με τον Άρη

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 3-0, πάει για τον «ευρωπαϊκό τελικό» με τον Άρη

Η ΑΕΚ επικράτησε 3-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ, σε αγώνα της 8ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League.

Κανένα πρόβλημα δεν είχε η ΑΕΚ απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα τον οποίο νίκησε εύκολα (3-0) και έκλεισε τη χρονιά με «4 στα 4» επί των Ηπειρωτών. Τα γκολ της Ένωσης, που παραμένει ζωντανή στο κυνήγι του ευρωπαϊκού εισιτηρίου, πέτυχαν οι Χατζισαφί (39′), Άμραμπατ (45+4′ πεν.), Κριχόβιακ (60′). Πλέον, πηγαίνει το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη για τη «μητέρα των μαχών» κόντρα στον Άρη όπου θα κριθεί η έξοδος στην Ευρώπη (και οι δύο ομάδες έχουν από 56 βαθμούς).

Με μία αλλαγή σε σχέση με το ντέρμπι εναντίον του Παναθηναϊκού παράταξε την ΑΕΚ ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος. Ο Μάνταλος βρέθηκε στο αρχικό σχήμα στη θέση του Μοχαμαντί, κάτι που είχε ως συνέπεια τη μετατόπιση του Χατζισαφί στην αριστερή πτέρυγα. Ο Ιρανός ήταν και ο μεγάλος πρωταγωνιστής του α’ ημιχρόνου καθώς έλυσε το «Γόρδιο Δεσμό» ανοίγοντας το σκορ στο 39΄.

Από βαθιά μπαλιά του Κριχόβιακ, σε πλάγια, δύσκολη θέση σούταρε δυνατά, η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Λοντίγκιν και κατέληξε στα δίχτυα. Έως τότε ο γκολκίπερ του ΠΑΣ έμοιαζε ανίκητος με εξαιρετικές τοποθετήσεις και καίριες επεμβάσεις σε προσπάθειες του Άμραμπατ στο 16΄, του Κριχόβιακ στο 24΄ και του Μήτογλου στο 37΄.

Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΣ με πολλές απουσίες μόλις που συμπλήρωσε 18 με ποδοσφαιριστές από την Κ19. Ένας από αυτούς, ο Κύρκος απείλησε άμεσα στο 10΄ όμως το πλασέ του μετά την παράλληλη μπαλιά του Περέα έφυγε λίγο άουτ.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου η ΑΕΚ «καθάρισε» το παιχνίδι με ένα πέναλτι που κέρδισε ο Άμραμπατ. Ή μάλλον που… χάρισε ο Κάργας καθώς μάρκαρε με τα χέρια προτεταμένα, η μπάλα βρήκε στο δεξί και η πεντακάθαρη παράβαση καταλογίστηκε (μέσω VAR, ωστόσο) από τον διαιτητή.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ο Μαροκινός παρά τις διαφωνίες με κάποιους συμπαίκτες του και πλάσαρε εύστοχα για το 2-0. Στο 60΄ ο Κριχόβιακ έγραψε το 3-0 μετά από έξοχη προσποίηση του Μάνταλου, χάρη στην οποία ο Πολωνός βγήκε τετ-α-τετ.

Έτσι η ΑΕΚ πήρε ίσως την πιο εύκολη νίκη της στην εφετινή σεζόν και ετοιμάζεται για τον «τελικό» με τον Άρη, το Σάββατο στο «Κλεάθης Βικελίδης». Εκεί χρειάζεται νίκη για να διασφαλίσει το ευρωπαϊκό της μέλλον.

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (67΄ Μοχαμαντί), Σιμάνσκι, Κριχόβιακ (78΄ Σάκχοφ), Μάνταλος, Γκαρσία (73΄ Μισελέν), Τσούμπερ (78΄Ανσαριφάρντ), Άμραμπατ (68΄ Τάνκοβιτς)
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Ρίζος (63΄ Μπρένερ), Καραχάλιος, Στάνκο (72΄ Σιόντης), Λιάσος (46΄ Παντελάκης), Σνάιντερ, Κύρκος (46΄ Οικονομόπουλος), Περέα (63΄ Μίνα)

#ΑΕΚ #ΠΑΣ_ΓΙΑΝΝΙΝΑ #SUPER_LEAGUE #ΑΓΩΝΑΣ #ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ #ΕΥΡΩΠΗ



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Φρίκη στη Μαγνησία: 71χρονος ήταν δύο μέρες νεκρός και τον έφαγαν οι γάτες του

Next Article

Φινλανδία και Σουηδία βρίσκονται μια ανάσα από το ΝΑΤΟ – Η αντίδραση της Ρωσίας

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: