Η μόδα από το βιώσιμο μέλλον δείχνει εκπληκτικά τον κύκλο ζωής μ’ ένα ρούχο! Η καινοτομία είναι το νέο must της εποχής, τόσο στην παγκόσμια κοινότητα και, πλέον, και στην Ελλάδα. Το στυλ γεφυρώνει την εν γένει δυναμική της εικόνας μέσα από μια σπουδαία δημιουργική συγχρονικότητα με μια ιδιοφυή επιχειρηματική δράση και μία εξαιρετική fashion ευαισθησία.
5 παραγωγοί και 1 καινοτόμα σκέψη. Οι παραγωγοί: Θόδωρος Λεφής, Βασίλης Χάιδως, Δήμος Λύκογλου, Γιάννης Μισαϊλίδης και Βασίλης Τομζάς από την Κομοτηνή βάζουν σε δράση ένα υπέροχο σχέδιο.
Όλα ξεκινούν από τα χωράφια τους. Το όνειρό τους είναι να δημιουργήσουν ρούχα που κάνουν τους πάντες να αισθάνονται καλά. Δηλαδή ρούχα που όχι μόνο έχουν ωραία αίσθηση, αλλά ρούχα που παράγονται με βιώσιμο τρόπο, που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον και σέβονται την ανθρώπινη διάσταση. Η παραγωγική διαδικασία είναι υπέροχη…
Να σημειωθεί εδώ, ότι η πλατφόρμα blockchain της BASF Agricultural Solutions κάνει shout out στην τεχνολογική πρόοδο που υπογράφει με το επίσημο, πλέον, go ahead στην ιχνηλάτηση βαμβακιού που παράγεται με βιώσιμο τρόπο από τον σπόρο μέχρι το ρούχο.
Στο μεταξύ, αξιοθαύμαστη είναι η πρωτοβουλία «Seed 2 Sew», που δίνει την ευκαιρία στη βιομηχανία της μόδας να εξασφαλίσει τα στοιχεία που χρειάζεται, όσον αφορά στην ιχνηλάτιση και στην εγγύηση προέλευσης του βαμβακιού. Kαι υπάρχει και η εξίσου καινοτόμα τεχνολογία Blockchain Hyperledger, από την Bext 360, που προσφέρει μια οπτική 360ο της αλυσίδας εφοδιασμού του βαμβακιού, εξασφαλίζοντας τη συνδεσιμότητα και την εμπιστοσύνη μεταξύ των δημιουργών.
Αρχή του ταξιδιού της δημιουργίας ενός βαμβακερού ρούχου είναι ο Σπόρος. Η σωστή επιλογή σπόρου, η αγάπη του παραγωγού και οι καλές γεωργικές πρακτικές οδηγούν σε μια εύρωστη καλλιέργεια και σε ένα υγιή και όμορφο κατάλευκο αγρό.
Το πρόγραμμα CSF της BASF εξασφαλίζει και πιστοποιεί την ποιότητα της παραγωγικής διαδικασίας στο χωράφι και υποστηρίζει τους παραγωγούς με κάθε μέσο.
Το μοναδικό ταξίδι του βαμβακιού συνεχίζεται στα Θρακικά Εκκοκκιστήρια όπου εκκοκκίζεται με αγάπη και φροντίδα από την οικογένεια Κουρούδη, και μετά κάνει στάση στα Κλωστήρια Θράκης, όπου γίνεται νήμα μέσα από μια σύγχρονη επεξεργασία.
Στη συνέχεια το νήμα ξεκινά τη διαδρομή του για Θεσσαλονίκη όπου συναντά τον κόσμο της μόδας. Δηλαδή γίνεται ύφασμα και τελικά ρούχο με τις δημιουργίες της εταιρείας Athos Pallas.
Και αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι ολόκληρη η παραγωγική διαδικασία γίνεται εντός ζώνης 250 χιλιομέτρων κι έτσι μειώνεται και το ανθρακικό αποτύπωμα.
The post Αυτή είναι η 1η επίδειξη μόδας σε αγρό βαμβακιού στην Κομοτηνή με ρούχα από βαμβάκι appeared first on InStyle.