24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Άγνωστο αντικείμενο προσεγγίζει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
pixabay

Ένα «διαστημικό σκουπίδι» θα φτάσει σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

 

Το «Άγνωστο» αντικείμενο που θα προσεγγίσει αύριο τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), θα βρεθεί σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου και όχι των 4,6 χιλιομέτρων όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα η Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία (Roskosmos).

Στην ανακοίνωση της Roskosmos αναφέρεται ότι το «άγνωστο» αντικείμενο, που θα προσεγγίσει τον ISS σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία του Αυτοματοποιημένου συστήματος προειδοποιήσεις για επικίνδυνες καταστάσεις στον διαστημικό χώρο πέριξ της Γης, ανήκει στην κατηγορία των «διαστημικών σκουπιδιών».

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του πληροφοριακού αναλυτικού κέντρου СHNIImash (υπάγεται στην Roskosmos) Ίγκορ Μπάκαρας, δήλωσε στο πρακτορείο TASS, ότι το ρωσικό Αυτοματοποιημένο σύστημα προειδοποίησης επικίνδυνων καταστάσεων στον διαστημικό χώρο πέριξ της Γης το 2020 κατέγραψε 220 επικίνδυνες προσεγγίσεις στον ISS αντικειμένων που εντάσσονται στην κατηγορία των διαστημικών σκουπιδιών. Τον περασμένο χρόνο οι εμπειρογνώμονες αναγκάσθηκαν να αλλάξουν δύο φορές την τροχιά του Διαστημικού σταθμού για να αποφευχθούν συγκρούσεις με “διαστημικά σκουπίδια”.



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Πρώτη φορά το Διαστημικό Πρόγραμμα των Εμιράτων επέλεξε μια γυναίκα για αστροναύτισσα

Next Article

Γυναίκα γέννησε στα 51 πρώτη φορά και θέλει δίδυμα στα 56 της

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: