Αίτημα παραγωγών Δ. Ελλάδας στον ΕΛΓΑ για αποζημίωση

Χωρίς σχόλια Share:

O Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Θεοφάνη Κουρεμπέ στα Γραφεία του Οργανισμού στην Αθήνα έθεσε το ζήτημα της άμεσης και δίκαιης αποζημίωσης των αγροτών της Δυτικής Ελλάδας.

Η  ελαιοπαραγωγή φέτος χαρακτηρίστηκε προβληματική στην  περιοχή, σε ποσότητα, ποιότητα ελαιολάδων και βρώσιμης ελιάς, ενώ παράλληλα τα έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν ζωικό κεφάλαιο και σταβλικές εγκαταστάσεις.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η αλλαγή του καταστατικού του Οργανισμού, προκειμένου να συμπεριληφθούν στα καλυπτόμενα ζημιογόνα αίτια με δυνατότητα αποζημίωσης, η ασθένεια του δάκου και ο παθογόνος μύκητας γλοιοσπόριο.

Ο Κ. Μητρόπουλος μετά το τέλος της συνάντησης σημείωσε μεταξύ άλλων «…Πρέπει οι παραγωγοί μας να αποζημιωθούν δίκαια και έγκαιρα για την απώλεια του εισοδήματος τους, ώστε να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις και να μπορέσουν να καλλιεργήσουν τους αγρούς τους  την επόμενη καλλιεργητική περίοδο».

Πηγή: ert.gr

The post Αίτημα παραγωγών Δ. Ελλάδας στον ΕΛΓΑ για αποζημίωση appeared first on ypaithros.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Ανακοίνωση από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης για κοπή επικίνδυνων δένδρων στον αύλειο χώρο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Next Article

Ιαπωνία: H πρώτη καφετέρια στον κόσμο με σερβιτόρους-ρομπότ που ελέγχονται εξ αποστάσεως από παράλυτους ανθρώπους

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: