24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Αλιασίμ – Τσιτσιπάς 1-2: Τρομερός ο Στέφανος, έκλεισε θέση για τα ημιτελικά του Cincinnati Open

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις συνέχισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος για δεύτερο συνεχόμενο τουρνουά Masters 1000 κατάφερε να φτάσει στα ημιτελικά και πλέον βάζει πλώρη για τον τελικό του Cincinnati Open. Ο Φελίξ Αλιασίμ δεν κατάφερε να αποτελέσει εμπόδιο για τον 23χρονο πρωταθλητή μας, Νο3 του κόσμου και Νο2 του ταμπλό, ο οποίος επιβλήθηκε 2-1 σετ.

Αυτή ήταν η πέμπτη νίκη του σε σύνολο επτά αναμετρήσεων με τον Καναδό (No17) και περιμένει τον Νο5 στον κόσμο, Αλεξάντερ Ζβέρεφ (22/8, 01:00, Cosmote Sports 6), ο οποίος απέκλεισε με 2-0 σετ (6-1, 6-3) τον Κάσπερ Ρουντ σε 59 λεπτά. Ο φορμαρισμένος Τσιτσιπάς χρειάστηκε 2 ώρες και 12 λεπτά για να φτάσει στη νίκη, παίζοντας σπουδαίο τένις στο πρώτο και το τρίτο σετ, όπου δεν άφησε κανένα περιθώριο στον 21χρονο αντίπαλό του.

Αν ο Τσιτσιπάς καταφέρει να νικήσει στον ημιτελικό, τότε θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το πρώτο του τρόπαιο μετά το τουρνουά του Μόντε Κάρλο, το όγδοο συνολικά στην καριέρα του και τρίτο μέσα στο 2021 (έχει νικήσει και στο Λιόν την φετινή χρονιά). Το σίγουρο είναι ότι έχει το μομέντουμ, έχει την ψυχολογία και τα προσόντα για να τα καταφέρει.

Στο πρώτο σετ ο Τσιτσιπάς έκανε μπρέικ στο 4ο και στο 8ο γκέιμ και κατάφερε να το κάνει εύκολα δικό του με 6-2 γκέιμ, δείχνοντας με το… καλημέρα ότι ήταν ο κυρίαρχος στο court. Θα μπορούσε, δε, να έχει καθαρίσει το ματς από το δεύτερο σετ, αλλά ο Αλιασίμ έβγαλε αντίδραση και είχε απαντήσεις σε κρίσιμες στιγμές, κατακτώντας το με 7-5 γκέιμ και ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Ο Τσιτσιπάς είχε πρώτα ένα χαμένο break point για το 4-2, με τον Αλιασίμ να ισοφαρίζει 3-3, ενώ αργότερα είχε διπλό match point για το 6-4, όμως ο Καναδός έσβησε και αυτές τις ευκαιρίες. Αφού ισοφάρισε σε 5-5, ο Αλιασίμ πήρε και τα δυο επόμενα γκέιμ και έδωσε συνέχεια στο ματς. Ευτυχώς όμως, αυτό δεν επηρέασε καθόλου τον Στέφανο, ο οποίος στο τρίτο σετ ήταν οδοστρωτήρας, έκανε δυο μπρέικ για το 3-1 και το 5-1, σέρβιρε για το 6-1 και προκρίθηκε πανηγυρικά.

Με τον Ζβέρεφ ο Τσιτσιπάς έχει αναμετρηθεί συνολικά οκτώ φορές και μετράει έξι νίκες έναντι δυο του Γερμανού, ο οποίος όμως είναι σε εκπληκτική κατάσταση, προερχόμενος από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Αναδρομικά: Πότε πληρώνονται οι «παλιοί» συνταξιούχοι – Πόση αύξηση θα πάρουν

Next Article

Τηλυκράτης Λευκάδας: Ανακοίνωσε Νικλητσιώτη

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: