24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Αναβιώνει ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος το 2022

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Αναβιώνει ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος το 2022

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου που γιορτάζεται στις 3 Ιουνίου, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης προσκάλεσε ανθρώπους που αγαπούν το ποδήλατο σε μια ποδηλατοβόλτα, θέλοντας να δείξει τη στήριξη της πολιτείας στο ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης και άθλησης. Παράλληλα, έκανε μια εξαιρετικά σημαντική ανακοίνωση. Το 2022 θα διοργανωθεί και πάλι ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος της Ελλάδας, ένας αγώνας διαφήμιση για τη χώρα και το άθλημα της ποδηλασίας. Ο αγώνας θα είναι αναβαθμισμένος σε σχέση με το 2011, την τελευταία χρονιά διεξαγωγής του ενώ θα υπάρξει και η απαραίτητη συνέχεια. Αξίζει να αναφέρουμε πως ο θεσμός αυτός ξεκίνησε το 1968 ως Έπαθλο Αρχαιοτήτων.

Το 2011 διοργανώθηκε για τελευταία χρονιά και στα 46 αυτά χρόνια πραγματοποιήθηκε μόλις 17 φορές. Η απόσταση που κάλυψαν οι ποδηλάτες στα 5 etape του 2011 ήταν 728 χιλιόμετρα, από τα Γιάννενα στην Αθήνα με το τελευταίο etape να είναι η διαδρομή Μαραθώνας-Αθήνα και ένα σιρκουί μέσα στην Αθήνα. Υπήρξαν δύο Έλληνες νικητές, το 1981 ο Κανέλος Κανελλόπουλος και το 2003 ο Βασίλης Αναστόπουλος. Ο Βασίλης Αναστόπουλος ήταν παρών στην ανακοίνωση του υφυπουργού ενώ δεν έκρυψε πως στις πρόσφατες προπονήσεις που πραγματοποίησε με τον Mark Cavendish στην Αττική δέχθηκε το ερώτημα από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή, γιατί δε διοργανώνει η Ελλάδα έναν διεθνή αγώνα έχοντας τόσες όμορφες και απαιτητικές διαδρομές.

Τον υφυπουργό αθλητισμού συνόδευσαν στη βόλτα, οι βουλευτές Γιώργος Αμυράς, Σπύρος Πνευματικός, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Βασίλης Διαμαντόπουλος, ο πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής Γιώργος Λεβεντάκης, ο τελευταίος Έλληνας νικητής του Γύρου της Ελλάδας και επαγγελματίας προπονητής Βασίλης Αναστόπουλος και πολλοί, κορυφαίοι ποδηλάτες.

sports.ert.gr.



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Οπαδοί επιτέθηκαν με ρόπαλα σε άνδρα στο Ίλιον

Next Article

Άκης Πετρετζίκης: Τσιπούρα στον ατμό με πουρέ γλυκοπατάτας

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: