του Γιώργου Ζακυνθινού, καθηγητή του Πανεπιστηµίου Δυτικής Αττικής Η αμυγδαλιά είναι μια καλλιέργεια που μπορεί να αναπτυχθεί σε ποικιλία εδαφών, αλλά έχει καλύτερες αποδόσεις σε βαθιά, καλά στραγγιζόμενα και αρδευόμενα εδάφη. Απαιτεί ζεστά καλοκαίρια, με χαμηλή υγρασία, και αντέχει στις χαμηλές θερμοκρασίες. Κατά την ανθοφορία, όμως, αν η θερμοκρασία πέσει στους -3οC, προκαλούνται σοβαρές ζημιές. […]
The post Απαραίτητη η αναδιάρθρωση των ποικιλιών αμυγδαλιάς appeared first on ypaithros.gr.