24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Απεγνωσμένοι ασθενείς με Long Covid δοκιμάζουν απελπισμένες λύσεις

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Απεγνωσμένοι ασθενείς με Long Covid δοκιμάζουν απελπισμένες λύσεις

Η απουσία φαρμάκων για τη θεραπεία του συνδρόμου Long Covid οδηγεί τους ασθενείς με μακροχρόνια συμπτώματα σε απελπισμένες λύσεις.

Μία πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε από το περιοδικό British Medical, αποκάλυψε ότι οι ασθενείς με LONG COVID ταξιδεύουν στο εξωτερικό για να αναζητήσoυν μία ακριβή θεραπεία «πλύσης αίματος», όπως γράφει και το News4Health.gr.

Αυτή η πειραματική θεραπεία – η οποία ιατρικώς ονομάζεται αφαίρεση – περιλαμβάνει τη λήψη αίματος από τον οργανισμό και το φιλτράρισμά του.

Στην πραγματικότητα, όταν το αίμα περιστρέφεται γρήγορα σε μια φυγόκεντρο, διαχωρίζεται σε στρώματα. Στη συνέχεια, μπορείτε είτε να φιλτράρετε συγκεκριμένα συστατικά είτε να αφαιρέσετε ορισμένα στρώματα και να τα αντικαταστήσετε με πιο επιθυμητά υγρά. Στη συνέχεια, το αίμα επιστρέφει στο σώμα μέσω άλλης φλέβας.

Η αφαίρεση μπορεί να είναι αποτελεσματική για κάποιες παθήσεις, όπως η δρεπανοκυτταρική αναιμία, όπου τα μη φυσιολογικά ερυθρά αιμοσφαίρια μπορούν να αντικατασταθούν και η λευχαιμία, όπου ο ασθενής μπορεί να δει τα λευκά του αιμοσφαίρια να αφαιρούνται και ακόμα και να λάβει λευκά αιμοσφαίρια από έναν υγιή δότη.

Ως θεραπεία για την LONG COVID, η αφαίρεση προτείνεται για το φιλτράρισμα παραγόντων που κυκλοφορούν στο αίμα και συμμετέχουν στη φλεγμονή και στις θρομβώσεις. Ακόμα δεν έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό σε κάποια δοκιμή και εμπεριέχει κινδύνους.

Ποιος, όμως, μπορεί να κατηγορήσει τους LONG COVID ασθενείς που επιδιώκουν μία πειραματική θεραπεία που δεν έχει αποδειχθεί; Δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να ξεκινήσουμε καλής ποιότητας δοκιμές για πιθανές θεραπείες LONG COVID. Υπάρχει ένα κενό παγκοσμίως, όπου πρέπει να υπάρξει μία τεράστια συντονισμένη προσπάθεια.

{https://twitter.com/bmj_latest/status/1547883715077951488?s=20&t=HVyXlD1Dh8fVCtx7zEt68g}

Μία καταστροφή δημόσιας υγείας πλησιάζει

#LONG_COVID #ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Πόλεμος στην Ουκρανία: Περικυκλωμένοι 1.000 Ρώσοι στρατιώτες στην Χερσώνα, λέει το Κίεβο

Next Article

ΗΠΑ: Επιβεβαιώθηκαν τα πρώτα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων σε παιδιά

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: