24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Απεργία: Ολοκληρώθηκε η μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας – Πάνω 30.000 οι διαδηλωτές

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Απεργία: Ολοκληρώθηκε η μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας - Πάνω 30.000 οι διαδηλωτές

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη απεργιακή πορεία εργαζομένων και πολιτών στο κέντρο της Αθήνας.

Πάνω από 30.000 κόσμος συγκεντρώθηκε και διαδήλωσε για το κύμα ακρίβειας που σαρώνει τα νοικοκυριά και ροκανίζει τα οικογενειακά εισοδήματα. Παρόντα όλα τα κόμμα της αντιπολίτευσης. 

Προς το τέλος της πορείας σημειώθηκαν μπροστά από τη Βουλή επεισόδια με μολότοφ, δακρυγόνα και κρότου λάμψης. Ζημιές σε πολλά καταστήματα στην Ερμού που όμως εκείνη την ώρα ήταν κλειστά ενώ, μικρής έκτασης ζημιές σημειώθηκαν και στο υπουργείο Οικονομικών.

Αγωνιστικό και δυναμικό παρών έδωσαν σήμερα χιλιάδες διαδηλωτές, σ ένα μαζικό και γεμάτο παλμό Συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, στο πλαίσιο της 24ωρης Γενικής Απεργίας. Σύμφωνα με την ΓΣΕΕ οι διαδηλωτές, απαίτησαν να ληφθούν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για την ακρίβεια που πνίγει τα ελληνικά νοικοκυριά και για την αγορά εργασίας που συνεχίζει να θυμίζει ζούγκλα.

Η αύξηση στους μισθούς αλλά και η αναγκαιότητα καθολικής ισχύος των συλλογικών συμβάσεων εργασίας σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, βρέθηκαν επίσης στο επίκεντρο των ομιλιών των εκπροσώπων των εργαζομένων, αφου αποτελούν μέρος του βασικού διεκδικητικού πλαισίου της Συνομοσπονδίας.

Οι διαδηλωτές έδωσαν σαφές μήνυμα στην Κυβέρνηση, ότι ο κόσμος της μισθωτής εργασίας δεν μπορεί να σηκώνει στις πλάτες του τα βάρη των κρίσεων ,ζητώντας να μπει οριστικό τέλος στις πολιτικές που αυξάνουν τις ανισότητες και μεγαλώνουν την λίστα των ανέργων.

Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών, πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας η οποία κατέληξε στη Βουλή όπου και επιδόθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Δήλωση προέδρου ΓΣΕΕ

“Ο πληθωρισμός καλπάζει, η ακρίβεια τσακίζει, τα εισοδήματα των ευάλωτων νοικοκυριών συρρικνώνονται , οι εργαζόμενοι δεν έχουν στοιχειώδη προστασία, ούτε από το εργατικό δίκαιο ούτε από τις συλλογικές συμβάσεις.
Την ίδια ώρα ασκούνται πολιτικές που αυξάνουν τις ανισότητες, εντείνουν τη φτώχεια και δε δίνουν λύση στα μεγάλα προβλήματα των ανέργων. Για όλα αυτά τα κοινωνικά στρώματα, τα συνδικάτα κινητοποιούνται, δίνουν προτεραιότητα στις αυξήσεις των μισθών που είναι απαραίτητες και αποτελούν την υπ αριθμόν ένα διεκδίκηση σε όλη την Ευρώπη” υπογράμμισεο πρόεδροςτης ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.

Κάλεσε δε την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις οριζόντιες πολιτικές, να βοηθήσει αυτούς που έχουν ανάγκη, με προτεραιότητα τους άνεργους, τους χαμηλόμισθους, τους συνταξιούχους και βεβαίως όλη την μισθωτή εργασία, τους ανθρώπους του μόχθου που για πάνω από 10 χρόνια υφίστανται, πότε μνημόνια πότε πανδημίες και τώρα την κρίση πληθωρισμού και ακρίβειας.

Παρών ο Τσίπρας

Παρών στη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση ήταν και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας. Λίγο πριν την έναρξη της πορείας ο κ. Τσίπρας έκανε την ακόλουθη δήλωση προς τους εκπροσώπους του Τύπου:

«Οι εργαζόμενοι και η ελληνική κοινωνία δίνουν σήμερα μια ηχηρή απάντηση στο καθεστώς της ακρίβειας, της αισχροκέρδειας, της ανασφάλειας, της διαφθοράς και της διαπλοκής, της αναξιοπρέπειας.

Στο καθεστώς της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που συρρικνώνει την δημοκρατία και βυθίζει την ελληνική κοινωνία στην απελπισία. Κάθε μέρα που περνά κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους, τους μεσαίους φτωχούς και τους φτωχούς απελπισμένους.

Σήμερα είναι ένα δυνατό μήνυμα ότι ο λαός μπορεί να δώσει διέξοδο. Με την ενεργή παρουσία του όμως, και φυσικά με την προοπτική μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής στις κάλπες που σύντομα θα στηθούν.

Υπάρχει εναλλακτική λύση προστασίας της ελληνικής κοινωνίας. Δεν μπορεί η χώρα να είναι η χειρότερη στην Ευρώπη στην ακρίβεια, στην αισχροκέρδεια, στους θανάτους από την πανδημία. Χειρότερη στους μισθούς. Υπάρχει εναλλακτική λύση με στήριξη των μισθών, στήριξη της εργασίας και κοινωνική δικαιοσύνη. Και θα έρθει γρήγορα».

tsipras38

tsipras489

{https://www.youtube.com/watch?v=GmBGaekxsN0}

Τροχονόμο ισχυρών οικονομικών συμφερόντων χαρακτήρισε την κυβέρνηση ο προεδρος του κιναλ πασοκ Νίκος Ανδρουλάκης προερχόμενος στο μπλοκ της ΓΣΕΕ στην πλατεια Κλαυθμώνος. Στη δήλωση του στάθηκε ιδιαίτερα στις εκρηκτικές διαστάσει ς του πληθωρισμού των καυσίμων των τροφίμων και των τραπεζικών επιτοκίων.

nikos38

Καμιά ανοχή σε αντιλαϊκές ζήτησε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος συμμετέχει στην πορεία των εργαζομένων. Όπως είπε πριν λίγο:

«Η μεγάλη σημερινή πανελλαδική απεργία στέλνει το μήνυμα σε όλη την Ελλάδα, σε όλη την Ευρώπη ότι ο ελληνικός λαός, το κίνημα του δεν θα γίνουν συνένοχοι, δεν θα δείξουν καμία ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνώντων, των άλλων κομμάτων του μεγάλου κεφαλαίου, της ενεργειακής φτώχειας και των πολιτικών της ΕΕ, της σαπίλας του καπιταλιστικού συστήματος».

{https://twitter.com/PAME_Greece/status/1590305511261761539?s=20&t=FjIi1VoGS_HHnfGIKkOrZQ}

poreia37

poreia364

poreia485

poreia583

{https://www.youtube.com/watch?v=uQX3GL59Qfo}

#ΑΠΕΡΓΙΑ #ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ #ΑΘΗΝΑ #ΚΕΝΤΡΟ



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

The Crown: Κυκλοφόρησε η πολυαναμενόμενη πέμπτη σεζόν στο Netflix

Next Article

Θεσσαλονίκη-Απεργία: Τουλάχιστον 12 οι προσαγωγές από τα επεισόδια στο κέντρο

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: