Με απόφαση Φάμελλου ξεκαθαρίζει το τοπίο στα χορτολίβαδα

Χωρίς σχόλια Share:

Δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια» η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου, με την οποία αποδέχεται την ομόφωνη γνωμοδότηση του Τεχνικού Συμβουλίου Δασών περί των φρυγανικών εκτάσεων οι οποίες δεν φέρουν δασική βλάστηση. Σύμφωνα με το Τεχνικό Συμβούλιο Δασών: «Οι εκτάσεις με φρυγανική βλάστηση στις οποίες δεν υπάρχει δασική βλάστηση θα πρέπει να χαρακτηρίζονται ως χορτολιβαδικές».

Στο θέμα είχε τοποθετηθεί ο έμπειρος δασολόγος Νικόλαος Χλύκας σε πρόσφατο φύλλο της «ΥΧ» αναλύοντας το πρόβλημα που κατά τα φαινόμενα οδεύει προς επίλυση.

Η γνωστοποίηση της απόφασης πραγματοποιήθηκε σε συνάντηση που είχε σήμερα (13/5) ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος με βουλευτές των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων, περιοχές όπου αντιμετώπιζαν τα μεγαλύτερα προβλήματα. Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτής Δωδεκανήσων, Νεκτάριος Σαντορινιός, με βουλευτές Δωδεκανήσων και Κυκλάδων.

Με ερώτημα που υπέβαλε ο Αναπληρωτής Υπουργός προς το Τεχνικό Συμβούλιο Δασών (ΤΣΔ), ζήτησε να διευκρινιστεί εάν οι εκτάσεις που καλύπτονται μόνο από φρυγανική βλάστηση, χωρίς την παρουσία δασικής βλάστησης, θα πρέπει να χαρακτηρίζονται ως δασικού χαρακτήρα ή ως χορτολιβαδικές.

Το ερώτημα τέθηκε στο Τεχνικό Συμβούλιο Δασών μετά από ασάφειες και σύγχυση που είχε προκληθεί μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών καθώς, εκτάσεις αποτελούμενες μόνο από φρυγανική βλάστηση σε άλλες περιοχές της χώρας χαρακτηρίζονταν ως δάση και σε άλλες ως χορτολίβαδα.

Δείτε εδώ την απόφαση (PDF)

The post Με απόφαση Φάμελλου ξεκαθαρίζει το τοπίο στα χορτολίβαδα appeared first on ypaithros.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Θεσμοθέτηση στην Πιερία της πρώτης Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών στην Ελλάδα

Next Article

Νίκος Γόντικας: «Ξεκληρίζουν τους μικρομεσαίους αγρότες»

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: