24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Αποκλεισμός στους “32” για Σγουρόπουλο

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

 

Ο Έλληνας αθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης δεν κατάφερε να προκριθεί στην επόμενη φάση, ολοκληρώνοντας  την παρουσία της εθνικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου.

Στις θέσεις 17-32 του απλού ανδρών, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Μονάχου, πλασαρίστηκε ο Γιάννης Σγουρόπουλος. Στον 2ο γύρο του αγωνίσματος το εμπόδιο του Γερμανού Κιου Ντανγκ, που είναι 4ο φαβορί του ταμπλό, αποδείχτηκε ανυπέρβλητο και ήρθε αποκλεισμός με 4-0 σετ. Ο 22άχρονος άσος είχε αξιόλογη εμφάνιση κυρίως στα δύο πρώτα σετ τα οποία ήταν κλειστά και τα διεκδίκησε γερά. Δεν μπόρεσε όμως, να πάρει κάτι ουσιαστικό και μετά ο κινεζικής καταγωγής αθλητής με το ασιατικό πιάσιμο στη ρακέτα τονώθηκε ακόμα περισσότερο ψυχολογικά και επέβαλλε το παιχνίδι του για το τελικό 4-0 σετ (8-11, 9-11, 4-11, 5-11).

Στο άκρως θεαματικό ματς λεπτομέρειες έκριναν το 1ο και το 2ο σετ με τον Σγουρόπουλο (νούμερο 54 στα seeding του αγωνίσματος) να είναι πολύ επιθετικός και να στοχεύει βασικά στο backhand του Κιου. Στο 2ο σετ μάλιστα, αντέδρασε από 4-8 και ισοφάρισε για να ηττηθεί με οριακή διαφορά.

Στη συνέχεια δεν μπόρεσε να κρατήσει τον ίδιο ρυθμό, ο Γερμανός πρωταθλητής Ευρώπης του 2021 στο διπλό μικτό αξιοποίησε το σερβίς του και δεν κατέστη εφικτό ν’ αλλάξουν τα πράγματα. Ο Ελευσίνιος πρωταθλητής βέβαια, πέτυχε τον στόχο του στο Μόναχο και όχι μόνο πέρασε στο ταμπλό με πρωτιά από τον όμιλο, αλλά σημείωσε και την σπουδαία νίκη στους «64» με 4-3 σετ απέναντι στον Ισπανό 1ο Μεσογειονίκη Αλβάρο Ρόμπλες. Μετά τους 4 ευρωπαϊκούς τίτλους στις νεαρές ηλικίες συνεχίζει μόνο στη μεγάλη κατηγορία και δείχνει τη νέα εξαιρετική προοπτική του.

Για τον Κιου Ντανγκ να προστεθεί ότι στο τρέχον ranking list φιγουράρει στο νούμερο 13 του κόσμου.

Μετά την ήττα του Σγουρόπουλου ολοκληρώθηκε η ελληνική συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Την αποτέλεσαν επίσης οι αθλητές Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Γιώργος Σταματούρος, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, οι αθλήτριες Κατερίνα Τόλιου, Κωνσταντίνα Παρίδη, Ελισάβετ Τέρπου και οι ομοσπονδιακοί προπονητές Κώστας Βατσακλής (ανδρών) και Γιώργος Καρύτσας (γυναικών). Στην πορεία πήγε στο Μόναχο και ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Κώστας Παπαγεωργίου για το ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος (ETTU).



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Απόδραση με 3.10 για την ΑΕΚ στη Λαμία, υποχρέωση νίκης με 3.15 για ΠΑΟΚ

Next Article

Μήπως τελικά μία εβδομάδα διακοπές είναι προτιμότερη από δύο;

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: