Οι αποδέκτες του χαιρετισμού του στην παρουσίαση του βιβλίου των Αντώνη Κοτσακά και Χάρη Τσιόκα.
Μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες, απέστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω της γραπτής παρέμβασης που πραγματοποίησε στην παρουσίαση του βιβλίου των Αντώνη Κοτσακά και Χάρη Τσιόκα «ΙΣΤΟΡΗΣΗ 50 ΧΡΟΝΩΝ. ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΠΑΣΟΚ -ΣΥΡΙΖΑ»
-Το πρώτο μήνυμα του πρώην πρωθυπουργού, αφορά εκείνα τα κέντρα και τα παράκεντρα, τα οποία θα επιθυμούσαν να έχει ήδη ιδιωτεύσει. Να μην είναι ενεργός πολιτικά και να ακολουθήσει έναν ρόλο «παρατηρητή».
«Δεν ήμουν ποτέ και δεν είμαι και σήμερα θιασώτης της απογοήτευσης και του αναχωρητισμού, που προκαλεί η δύσκολη πραγματικότητα και τα αναπάντητα ερωτήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Είναι παρών και το «φωνάζει»!
-Το δεύτερο μήνυμα που επεφύλασσε ο Αλέξης Τσίπρας, εστάλη προς τον διάδοχο του, τον Στέφανο Κασσελάκη.
«Μια ιστορική διαδρομή ενδιαφέρουσα, σε χαμηλούς τόνους, που καταγράφει τα συν και τα πλην, τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ. Χρήσιμη για όσους δεν έχουν αφεθεί σήμερα στην μεταπολιτική, στην λατρεία της εικόνας, στο αδειανό πουκάμισο μιας επικοινωνίας που αγνοεί επιδεικτικά την ουσία. Και δυστυχώς έχει διεισδύσει και στο στρατόπεδο της προόδου».
Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ειδικός στην πολιτική για να καταλάβει ποιος μετέρχονταν της «μεταπολιτικής» και του «αδειανού πουκάμισου μιας επικοινωνίας που αγνοεί επιδεικτικά την ουσία», ο οποίος και «διείσδυσε στο στρατόπεδο της προόδου». Το έζησαν και το ζουν καθημερινά οι πολίτες.
-Το τρίτο μήνυμα του πρώην πρωθυπουργού, πηγαίνει προς τη συντηρητική παράταξη, δηλαδή τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και προς τους ιδεολογικούς και προπαγανδιστικούς «βραχίονες» της.
«Το πρώτο είναι ότι το ΠΑΣΟΚ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, επιχείρησαν μια «έφοδο στον ουρανό», που όπως κι αν κρίνει κανείς το αποτέλεσμά της, άφησε βαθύ αποτύπωμα τόσο στην πορεία της χώρας, όσο και στις συνειδήσεις.
Και δεν είναι καθόλου τυχαία η προσπάθεια των ελίτ που δυναστεύουν τη χώρα να ξαναγράψουν την Ιστορία. Να αλλοιώσουν ακόμα και την ιστορική μνήμη. Και έχουν το know how, αν κρίνουμε από το πώς σε άλλες εποχές έκαναν πολύ χειρότερα, μεταμορφώνοντας τους δωσίλογους της κατοχής σε εθνικόφρονες και τους αντιστασιακούς σε προδότες».
Είναι ξεκάθαρο ότι ο πρώην πρωθυπουργός θεωρεί ότι αυτοί οι μηχανισμοί στην αρχή των μνημονίων προσπάθησαν να χρεώσουν στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ -και κυρίως του Ανδρέα Παπανδρέου- όλες τις ευθύνες της χρεοκοπίας. Και προφανώς, να διαγράψουν τα όσα κερδήθηκαν υπέρ των λαϊκών στρωμάτων την περίοδο 1981-1989.
Όπως και τότε, έτσι και σήμερα, πιστεύει ότι προσπαθούν να αποδομήσουν το έργο της δικής του κυβέρνησης. Που έλυσε το «Μακεδονικό» πρόβλημα, που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια -κάτι που δεν κατάφεραν τρεις κυβερνήσεις πριν από το 2015-, που ρύθμισε το χρέος, που -με πολλά λάθη- κράτησε όρθια την κοινωνία.
Εκτός αν υπάρχει κάποιος που να πιστεύει ότι τα λαϊκά στρώματα ζουν καλύτερα τώρα, από ότι το 2019…