24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Αποσύρθηκε ο μύθος του NFL Τομ Μπρέιντι

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Αποσύρθηκε ο μύθος του NFL Τομ Μπρέιντι

Η είδηση που είχε διαρρεύσει από το περασμένο Σάββατο, έγινε επίσημη πριν από λίγο.

Ο Τομ Μπρέιντι, ο κατά κοινή ομολογία κορυφαίος παίκτης στην ιστορία του αμερικανικού ποδοσφαίρου και ένας από τους πλέον δημοφιλείς και αναγνωρίσιμους αθλητές στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, σε ηλικία 44 ετών.

Βάζει έτσι τέλος σε μία καριέρα που ξεκίνησε με την επιλογή του στο Νο 199 (!) του ντραφτ του NFL το 2000 και συνεχίστηκε με την κατάκτηση επτά πρωταθλημάτων, πέντε βραβεία MVP του Super Bowl (τελικός), τρία βραβεία MVP του πρωταθλήματος και αναρίθμητες ακόμη διακρίσεις.

Ο Μπρέιντι, ο οποίος αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν, επιλέχθηκε το 2000 στον 6ο γύρο του ντραφτ από τους Νιου Ινγκλαντ Πάτριοτς, όπου μόλις στη δεύτερη χρονιά του (2001) καθιερώθηκε ως βασικός quarterback και οδήγησε την ομάδα της Βοστώνης στην κατάκτηση του τίτλου, ενώ ο ίδιος αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του Super Bowl. Ακολούθησαν ακόμη πέντε πρωταθλήματα (2003, 2004, 2014, 2016, 2018) και άλλοι τρεις χαμένοι τελικοί ως το 2020, όταν και αποφάσισε να αποχωρήσει από τους Πάτριοτς στο τέλος του συμβολαίου του.

Αν και αρκετοί πίστεψαν ότι θα σταματήσει, ο 42χρονος τότε Μπρέιντι μετακόμισε στη Φλόριντα και τους Τάμπα Μπέι Μπακανίερς, τους οποίους οδήγησε στην πρώτη του σεζόν στην κατάκτηση του τίτλου, με τον ίδιο να κερδίζει και πάλι το βραβείο του MVP. Τη φετινή χρονιά οι Μπακανίερς σποκλείστηκαν στον 2ο γύρο των πλέι-οφ και η ήττα από τους Λος Αντζελες Ραμς αποδείχθηκε το «κύκνειο άσμα» στην καριέρα του κορυφαίου της ιστορίας του NFL.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

sports.ert.gr.



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Η FIFA θα δοκιμάσει το «αυτοματοποιημένο» οφσάιντ

Next Article

ΕΠΟ: Η αντίδραση της ΚΕΔ για την επίθεση στον διαιτητή του Θύελλα Ραφήνας-Εθνικής (photos+video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: