24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Αποβλήθηκαν οι δύο αξιωματούχοι που συνδέονται με την υπόθεση της Τσιμανούσκαγια

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Αποβλήθηκαν οι δύο αξιωματούχοι που συνδέονται με την υπόθεση της Τσιμανούσκαγια

Δύο αξιωματούχοι της Ολυμπιακής Ομάδας της Λευκορωσίας, που «συνδέθηκαν» με την υπόθεση της σπρίντερ Κριστσίνα Τσιμανούσκαγια και την προσπάθεια να τη στείλουν πίσω στη χώρα της, παρά τη θέλησή της, «αποβλήθηκαν» από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Όπως ανέφερε σε ρεπορτάζ του το πρακτορείο «Reuters», από πρόσωπο που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, ο Λευκορώσος προπονητής στίβου Γιούρι Μοΐσεβιτς και ο αξιωματούχος της ομάδας Αρτούρ Σούμακ απομακρύνθηκαν από το Ολυμπιακό Χωριό.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, που ονομάτισε προ δύο ημερών τα συγκεκριμένα πρόσωπα ως άμεσα εμπλεκόμενα με το περιστατικό, είχε ήδη ξεκινήσει απ’ την Τετάρτη (04/08) πειθαρχική δίωξη εναντίον των δύο στελεχών της Ολυμπιακής Ομάδας της Λευκορωσίας.

«Κι από τους δύο αφαιρέθηκαν οι διαπιστεύσεις. Τους έβγαλαν από το Ολυμπιακό Χωριό και θα επιστρέψουν στο σπίτι τους» ανέφερε η ίδια πηγή, ενώ η Ολυμπιακή ομάδα της Λευκορωσίας στο Τόκιο δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για να σχολιάσει το γεγονός την Παρασκευή (06/08). Η Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή της Λευκορωσίας (NOC) είχε αναφέρει πάντως προ ημερών, ότι οι προπονητές απέσυραν την Τσιμανούσκαγια από τους Αγώνες, έπειτα από συμβουλές γιατρών σχετικά με τη συναισθηματική και ψυχολογική της κατάσταση.

Σε δηλώσεις της στο «Reuters» την Πέμπτη (05/08) η 24χρονη αθλήτρια ανέφερε πως αποφάσισε να αντιδράσει την περασμένη Κυριακή (01/08), ενώ οδηγείτο προς το αεροδρόμιο του Τόκιο από τα μέλη της αποστολής, όταν η γιαγιά της, της είπε πως δεν θα ήταν καθόλου ασφαλές για την ίδια να επιστρέψει στη Λευκορωσία.

«Πάντα έμενα μακριά από την πολιτική, δεν υπέγραψα ποτέ επιστολές, ούτε πήγα σε πορείες διαμαρτυρίας, δεν είπα τίποτα εναντίον της κυβέρνησης της Λευκορωσίας», τόνισε αρχικά η Τσιμανούσκαγια και πρόσθεσε: «Είμαι αθλητής και δεν καταλαβαίνω τίποτα στην πολιτική ζωή. Προσπαθώ να μην κάνω τίποτα άλλο στη ζωή μου, εκτός από ένα άθλημα και προσπαθώ όσο μπορώ για να μην αποσπά την προσοχή μου η πολιτική».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

sports.ert.gr.



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η κάπνα της καμένης Ελλάδας έφτασε έως το Τόκιο

Next Article

Ολυμπιακοί Αγώνες – Live streaming: Πάλη μικτό

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: