24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια μεσαιωνική πόλη που βυθίστηκε στη Βόρεια Θάλασσα το 1362

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
rungholt (1)

Αρχαιολόγοι χαρτογράφησαν για πρώτη φορά τη μεσαιωνική πόλη Ρούνγκχολτ (Rungholt) που είχε βυθιστεί στη Βόρεια Θάλασσα το 1362. Ο θρύλος λέει ότι η άλλοτε ακμάζουσα πόλη, η οποία τώρα βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών της βόρειας Γερμανίας, βυθίστηκε μέσα σε μία νύχτα μετά από σφοδρή καταιγίδα, η οποία ήρθε ως τιμωρία για τις αμαρτίες των κατοίκων της. Σύμφωνα μη τη λαϊκή παράδοση, οι αμαρτίες αυτές περιλάμβαναν μέθη, ασέβεια και επίδειξη πλούτου.

Το τέλος ήρθε γύρω στα Χριστούγεννα, όταν μια συμμορία νεαρών μέθυσων προσπάθησε να αναγκάσει έναν ιερέα να μεταλάβει ένα ετοιμοθάνατο γουρούνι. Ο κληρικός πήγε στην εκκλησία, προσευχήθηκε και ζήτησε από τον Θεό να τιμωρήσει τους νεαρούς. Ο ίδιος έφυγε από την πόλη την επόμενη μέρα, και το ίδιο βράδυ μια  μεγάλη καταιγίδα εξαφάνισε το Ρούνγκχολτ από προσώπου γης. Σύμφωνα με τους μεσαιωνικούς θρύλους, ο ήχος του καμπαναριού ακουγόταν από τα βάθη της Βόρειας Θάλασσας.

Ενώ ορισμένοι ιστορικοί έχουν αμφισβητήσει την ύπαρξη της πόλης, μια νέα μελέτη αποκάλυψε τα απομεινάρια της στη Θάλασσα του Βάντεν. Αρχαιολόγοι από το Πανεπιστήμιο Christian-Albrecht του Κιέλου χαρτογράφησαν περίπου 1,9 χιλιόμετρα μεσαιωνικών τύμβων γύρω από το νησί Südfall χρησιμοποιώντας διάφορες γεωφυσικές μεθόδους. Τα νέα ευρήματα περιλαμβάνουν ένα λιμάνι, τα θεμέλια μιας μεγάλης εκκλησίας και συστήματα αποχέτευσης.

(Dirk Bienen-Scholt)

Οι έρευνες συνεχίζουν να φέρνουν στο φως σημαντικά νέα ευρήματα και παρέχουν σημαντικές πληροφορίες για τη ζωή των ανθρώπων εκείνης της εποχής. Ωστόσο οι αρχαιολόγοι εντείνουν την έρευνα καθώς οι συνθήκες διαβρώνουν συνεχώς τα ευρήματα.

«Τα κατάλοιπα των μεσαιωνικών οικισμών έχουν ήδη διαβρωθεί σε μεγάλο βαθμό και συχνά εντοπίζονται μόνο ως αρνητικά αποτυπώματα», δήλωσε η Χάνα Χάντλερ, η οποία εργάζεται στο Ινστιτούτο Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου του Mainz.

Περισσότερες πληροφορίες για την έρευνα μπορείτε να βρείτε εδώ.

ΠΗΓΗ: Science Alert

www.ertnews.gr



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Snap Up: Ένα αυτόνομο μονοθέσιο αυτοκίνητο που παρκάρει κάθετα

Next Article

Χάπι για τον καρκίνο του πνεύμονα μειώνει τον κίνδυνο θανάτου κατά 50%

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: