24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

CES 2022: Αόρατα ακουστικά και αυτοκίνητα χαμαιλέοντες

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Από αυτοκίνητα που αλλάζουν χρώμα μέχρι τηλεοράσεις ψηφιακής τέχνης και ρολόγια που προβλέπουν το άγχος, η ετήσια έκθεση Consumer Electronics Show στο Λας Βέγκας, που πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα, προσέφερε το συνηθισμένο μείγμα τρελών, οραματικών και επιθυμητών αγαθών.

Τηλεόραση NFT

Τα μη ανταλλάξιμα διακριτικά (NFT) είναι ψηφιακά αντικείμενα που βασίζονται στην τεχνολογία blockchain. Προς το παρόν, χρησιμοποιούνται για την αγορά έργων ψηφιακής τέχνης. Στη φετινή έκθεση CES, η Samsung ανακοίνωσε μια νέα λειτουργία για την τηλεόραση, που επιτρέπει στους χρήστες να περιηγηθούν, να προβάλουν και να αγοράσουν NFT έργα τέχνης.

(The Verge)

Ρολόι πρόγνωσης του άγχους

Η Nowatch παρουσίασε ένα «έξυπνο» ρολόι που παρακολουθεί τα επίπεδα κορτιζόλης σας για να προβλέπει το στρες. Το ρολόι μπορεί να προβλέψει μια κρίση άγχους, μια ώρα πριν εμφανιστεί και στη συνέχεια προτείνει στον χρήστη δραστηριότητες για να την αποφύγει.

Λαμπτήρας που παρακολουθεί την υγεία

Η Sengled, μια εταιρεία κατασκευής έξυπνων λαμπτήρων με έδρα τη Σαγκάη, παρουσίασε έναν λαμπτήρα που παρακολουθεί τη θερμοκρασία του σώματος και τον καρδιακό ρυθμό, χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό τεχνολογίας ραντάρ και τεχνητής νοημοσύνης. Ο λαμπτήρας συνδέεται με μια εφαρμογή για smartphone και τα χρώματά του αλλάζουν αν ανιχνεύσει κάποιο πρόβλημα.

Φορητός ανιχνευτής διαρρήξεων

Η γερμανική εταιρεία Bosch παρουσίασε το Spexor, μια συσκευή ύψους 11,9 εκατοστών που παρακολουθεί την πίεση του αέρα, τον θόρυβο και την κίνηση για να ανιχνεύει τυχόν διαρρήξεις. Μπορεί επίσης να μετρήσει την ποιότητα του αέρα και τη θερμοκρασία.

Το αξεσουάρ του metaverse

Η ιαπωνική εταιρεία Shiftall έχει κατασκευάσει τη συσκευή PebbleFeel που δένεται στην πλάτη του χρήστη και του επιτρέπει να αισθάνεται τη θερμοκρασία του εικονικού περιβάλλοντος που εξερευνά. Η συσκευή παρουσιάστηκε μαζί με το σύστημα παρακολούθησης κίνησης σώματος HaritoraX της Shiftall, το οποίο επιτρέπει στα άβαταρ των χρηστών να ξαπλώνουν, να πηδούν και να περιστρέφονται.

(Shiftall)

Τα αόρατα ακουστικά

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα προϊόντα ήχου που παρουσιάστηκαν στην CES 2022, είναι και η συσκευή της ισραηλινής Noveto, η οποία μοιάζει με μια μικρή ηχόμπαρα. Σε αντίθεση όμως με την ηχόμπαρα, δεν γεμίζει ένα δωμάτιο με ήχο. Αντ’ αυτού, η Noveto ισχυρίζεται ότι μπορεί να μεταδίδει υπερήχους μέσω του αέρα και να τους κατευθύνει κοντά στα αυτιά του χρήστη, προσφέροντάς του μια ιδιωτική εμπειρία ακρόασης που δεν θα ενοχλεί τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω του.

Αυτοκίνητο-χαμαιλέων

Η BMW παρουσίασε μια νέα τεχνολογία που επιστρέπει στο αυτοκίνητο να αλλάζει χρώμα μόνο του. Πρόκειται για μια καινοτόμο τεχνολογία βαφής, που αλλάζει το χρώμα του αμαζώματος με το πάτημα ενός κουμπιού.

Αυτόνομο τρακτέρ

Η εταιρεία John Deere παρουσίασε ένα αυτόνομο τρακτέρ που μπορεί να ελέγχεται από smartphone και να οργώνει και να σπέρνει σπόρους σε ευθεία γραμμή. Η εταιρεία σχεδιάζει να διαθέσει το τρακτέρ σε ένα μικρό αριθμό αγροτών, αργότερα φέτος.

(John Deere)

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο των 1.000 χιλιομέτρων

Η Mercedes-Benz κατασκεύασε ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό αυτοκίνητο με αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων. Το Vision EQXX, του οποίου η εμβέλεια είναι τρεις φορές μεγαλύτερη από εκείνη του μέσου ηλεκτρικού αυτοκινήτου, θα μπορούσε να κυκλοφορήσει στην αγορά το 2024.

 

ΠΗΓΗ: The Guardian

 

 

www.ertnews.gr



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Το υπερβακτήριο MRSA εξελίχθηκε στους σκαντζόχοιρους πολύ πριν τη χρήση αντιβιοτικών

Next Article

Η Όμικρον απαιτεί προσαρμοσμένα εμβόλια; – Τι λέει νέα έρευνα

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: