24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Χωρίς τον Πετρούνια η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ιαπωνίας

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Χωρίς τον Πετρούνια η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ιαπωνίας

Με έξι αθλητές αλλά δίχως τον Λευτέρη Πετρούνια η Ελλάδα στην ενόργανη γυμναστική, εν όψει του μεγάλου ραντεβού της Κιτακιουσού.

Η ανάγκη του «χρυσού» Ολυμπιονίκη του Ρίο να αποφορτιστεί, μετά την υπερπροσπάθεια της τελευταίας διετίας, που είχε ως αποτέλεσμα αρχικά την πρόκριση στους Ολυμπιακούς του Τόκιο και εν συνεχεία την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, οδήγησαν τον ίδιο και τον προπονητή του, Δημήτρη Ράφτη, σε αυτή την απόφαση.

Όπως μάλιστα τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής, «… ήταν προαποφασισμένο ότι δεν θα αγωνιζόταν στο Παγκόσμιο της Ιαπωνίας, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα που θα είχε στο Τόκιο. Χρειάζεται να αποφορτιστεί, για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε σωστά τη νέα σεζόν και να σχεδιάσουμε την επόμενη τριετία.

Πρέπει να επιλέγουμε τους αγώνες που θα δίνουμε από εδώ και πέρα, έχοντας ως κύριο στόχο να φτάσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού για να διεκδικήσει την πρώτη θέση, όπως άλλωστε επιθυμεί πάντα».

Όπως ανακοίνωσε η ΕΓΟ, στη διοργάνωση της Ιαπωνίας (η οποία δεν περιλαμβάνει ομαδικό, αλλά μόνο σύνθετο ατομικό και τελικούς οργάνων) θα μετάσχουν οι Νίκος Ηλιόπουλος (σύνθετο ατομικό), Αντώνης Τανταλίδης (έδαφος, πλάγιος ίππος, άλμα), Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης (κρίκοι), Χριστόφορος Κωνσταντινίδης (έδαφος), Σταύρος Γκίνης (κρίκοι) και Στέφανος Τσολακίδης (πλάγιος ίππος, δίζυγο), με τους δύο τελευταίους να πραγματοποιούν την πρώτη τους εμφάνιση με την εθνική σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

«Θέλω να πιστεύω ότι ο Ηλιόπουλος μπορεί να μπει στον τελικό του σύνθετου ατομικού με μία καλή εμφάνιση, ενώ ο Τανταλίδης έχει πείσει ότι μπορεί να πάρει μία υψηλή βαθμολογία που θα τον βάλει στους φιναλίστ στις ασκήσεις εδάφους, όπου έχει πρόγραμμα με μεγάλη αρχική αξία. Από τα υπόλοιπα παιδιά περιμένουμε να μας εκπλήξουν ευχάριστα, με ένα καλό τελικό αποτέλεσμα στα όργανά τους», δήλωσε ο Δημήτρης Ράφτης.

Το Παγκόσμιο της Κιτακιουσού θα είναι το τελευταίο μεγάλο ραντεβού που θα διεξαχθεί με τον Κώδικα Βαθμολογίας του Ολυμπιακού κύκλου 2016-2021, καθώς από τη νέα χρονιά θα τεθεί σε ισχύ ο αντίστοιχος Κώδικας Βαθμολογίας της περιόδου 2022-2024, βάσει του οποίου οι αθλητές θα αναπροσαρμόσουν τα προγράμματά τους, ξεκινώντας την πορεία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

sports.ert.gr.



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

ΠΑΟΚ: Αμφίβολος για τον Παναιτωλικό με πρόβλημα στον αστράγαλο ο Βιεϊρίνια

Next Article

Basket League: Οι βραβεύσεις των κορυφαίων της σεζόν 2020/21 (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: