24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Χρ. Βερναρδάκης στο Πρώτο: Αντίπαλος του Τσίπρα, επί της ουσίας, ο «κανένας» – Δεν πρέπει να επαναλάβουμε πλευρές της διακυβέρνησής μας (audio)

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

«Υπάρχουν πλευρές της πολιτικής από το παρελθόν διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, τις οποίες δεν πρέπει να επαναλάβουμε, τελείως αντικειμενικά, όχι γιατί υπάρχουν κάποιες ευθύνες ή κάποιες δολιότητες», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο οποίος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα εκτίμησε ότι «επί της ουσίας ο αντίπαλος του Τσίπρα είναι ο “κανένας”».

Ερωτηθείς για τα στοιχεία πρόσφατης δημοσκόπησης που δείχνουν ότι μειώνεται η διαφορά Μητσοτάκη – Τσίπρα στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, αλλά με τον «κανένα» να βρίσκεται στη δεύτερη θέση, ο κ. Βερναρδάκης απάντησε ότι «ο “κανένας” δεν είναι καινούργιος, τον ξέρουμε πολλά χρόνια και είναι η κρίση αντιπροσώπευσης που σοβεί και αναπαράγεται σε πολύ μεγάλα κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας». «Επί της ουσίας ο αντίπαλος του Τσίπρα είναι ο “κανένας”, διότι δεν μπορείς να κερδίζεις τις εκλογές μόνο με την αρνητική αύρα που έχει ο αντίπαλος. Τις εκλογές πρέπει να τις κερδίζεις έχοντας μια θετική αύρα. Επομένως ο αντίπαλος όλων των πολιτικών αρχηγών που βρίσκονται σε αυτή τη φάση είναι ο “κανένας”. Όταν δηλαδή βρίσκεσαι στη φάση όπου ο πρωθυπουργός, ο κανονικός αντίπαλός σου, βρίσκεται σε υποχώρηση και εσύ προσπαθείς να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του κόσμου, σε αυτή τη φάση πρέπει να την κερδίσεις την εμπιστοσύνη με όσο γίνεται πιο θετικό τρόπο», εξήγησε.

Αναφορικά με την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην υπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι δόθηκε πολύ μεγάλη μάχη και έγιναν πολύ μεγάλες κατακτήσεις σε ένα πλαίσιο που ήταν τελείως ασφυκτικό. «Βεβαίως στον σκληρό πυρήνα της άσκησης της πολιτικής – κυρίως στην οικονομική πολιτική, τα δημοσιονομικά, και τη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας – ήταν τόσο ασφυκτικό και δεσμευτικό το πλαίσιο που δεν μπορούσαν να γίνουν πράγματα τα οποία θα έπρεπε να γίνουν. Έχει να κάνει με τις δεσμεύσεις τις οικονομικές και τις υπερεθνικές υποχρεώσεις», επισήμανε.

Για τα στοιχεία πρόσφατης δημοσκόπησης, που δείχνουν ότι περίπου το 70%  ερωτηθέντων θεωρεί ότι στο ζήτημα της ακρίβειας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα έκανε τα ίδια και χειρότερα από αυτά που κάνει η ΝΔ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η εξήγηση που δίνει είναι πως «και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κάνει πιο σαφείς και δυνατές τις διαχωριστικές του επιλογές και προφανώς επειδή υπάρχει ακόμα η μνήμη της δικής του διακυβέρνησης που σε διάφορα θέματα έχει δημιουργήσει μια δυσπιστία».

«Αυτό είναι περισσότερο, αλλά δεν νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τα ίδια πράγματα. Δεν μπορούμε να ξορκίσουμε το παρελθόν μας, είμαστε και το παρελθόν μας. Τα πολιτικά κόμματα είναι και το παρελθόν τους, είναι και το παρόν τους, είναι και το μέλλον τους. Είναι και η δυνατότητα τους στο δημόσιο διάλογο να προσπαθήσουν να βάλουν εκείνες τις συντεταγμένες για να εξηγούν με διαφάνεια και πειθώ τι ακριβώς κάνουν», δήλωσε ο κ. Βερναρδάκης.


 

www.ertnews.gr



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

«Ο έρωτας είναι παιχνίδι, μωρό μου» από τη Δήμητρα Παπαδοπούλου

Next Article

Χατζηδάκη: Έρχονται ποινές και δημοσιοποίηση ονομάτων σε όσους αισχροκερδούν

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: