Δ. Τζανακόπουλος: Στόχος της κυβέρνησης είναι να λύνει ιστορικές εκκρεμότητες

Χωρίς σχόλια Share:

Η θωράκιση της πολιτικής και η ενίσχυση της κοινωνίας στο επίκεντρο των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνταγματική αναθεώρηση, τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ 3.  Παράλληλα, ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος τόνισε πως όλες οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ αποτυπώνονται στον προϋπολογισμό και όλα τα θετικά μέτρα θα ψηφιστούν ένα προς ένα.

«Το συνταγματικό δίκαιο είναι το δίκιο της πολιτικής» είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης του ο κ. Τζανακόπουλος επισημαίνοντας ότι η συνταγματική αναθεώρηση δεν μπορεί να είναι πανάκεια « το Σύνταγμα δεν προκαλεί τα προβλήματα γιαυτό και μία συνταγματική αναθεώρηση δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το εάν τώρα είναι ο κατάλληλος χρόνος για να ανοίξει η συζήτηση για συνταγματική αναθεώρηση ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος τόνισε πως « ήδη από τον Ιούλιο του 2016 ο πρωθυπουργός επέλεξε να ανοίξετε την ατζέντα βάζοντας στο δημόσιο διάλογο σαφή και συγκεκριμένη πρόταση. Μάλιστα για αρκετό καιρό λειτούργησε η εθνική επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος και νομίζω ότι η επιλογή να ανοίξει τώρα η συζήτηση για το Σύνταγμα δεν έχει καθόλου χαρακτήρα πολιτικού ή επικοινωνιακού τέχνασματος»

«Εάν ο κύριος Μητσοτάκης θεωρεί τον εαυτό του τόσο σημαντικό ώστε κάποιος -οποιοσδήποτε -να έχει προσωπική αντιπαλότητα μαζί του δικό του πρόβλημα. Δεν υπάρχει προσωπική σύγκρουση αλλά πολιτική» ξεκαθάρισε ο υπουργός Επικράτειας απαντώντας σε ερώτηση για το ένα η αντιπαράθεση είναι προσωπική και αφορά στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος τόνισε πως η πολιτική απόφαση της κυβέρνησης δεν είναι η μετωπική σύγκρουση με την Εκκλησία αλλά ο διάλογος και η συνεννόηση ώστε να γίνουν βήματα μπροστά

Για τη στάση των πολιτικών δυνάμεων στη συζήτηση για την αναθεώρηση ο κ Τζανακόπουλος τόνισε ότι « θα πρέπει να συζητάμε επί της ουσίας των προτάσεων και όχι να λένε επειδή διαφωνούμε στο ζήτημα Χ και ψ δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε στο ζήτημα Φ».

Επί των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε το ζήτημα της καθιέρωσης θητειών αλλά και το ζήτημα της υποχρέωσης ο πρωθυπουργός να είναι αιρετός, να έχει δηλαδή εκλεγεί βουλευτής.

Παράλληλα ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον προκάλεσε να διευκρινίσει εάν τελικά είναι υπέρ της κατάργησης του άρθρου 86 που αφορά στην ασυλία των βουλευτών.

Επανέλαβε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τη μη αναθεώρηση του άρθρου 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια σημειώνοντας πως « αυτό κατά τη γνώμη μου – η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων- δεν μπορεί να να αποτελεί σοβαρή πρόταση για την πανεπιστημιακή εκπαίδευση στην Ελλάδα Ο μοναδικός δρόμος για την αναβάθμιση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης την Ελλάδα είναι να δώσουμε το βάρος μας το δημόσιο πανεπιστήμιο».

Μάλιστα έκανε λόγο για εμμονή του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ να ανοίξει στον ιδιωτικό τομέα τα πανεπιστήμια.

« Ο κ. Μητσοτάκης λειτουργεί ως κακομαθημένο παιδί δεν έχει στόχο να κάνει αντιπολίτευση θέσεων η αρχών αλλά θέλει να υπονομεύσει όποια προσπάθεια θεσμικού εξορθολογισμού της κυβέρνησης» είπε σε άλλο σημείο ο κ. Τζανακοπουλος και υπογράμμισε πως βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι να λύνει ιστορικές εκκρεμότητες, όπως εκείνη με την πΓΔΜ και την εκκλησία.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Ούτε η Ελβετία υπογράφει το Σύμφωνο Μετανάστευσης

Next Article

83 νεκροί και 563 αγνοούμενοι ο νέος απολογισμός στην Καλιφόρνια

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: