24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Δ. Βίτσας στο Πρώτο για βίντεο Βερναρδάκη: Ήταν αστοχία- Προτιμότερη η ευθεία σύγκρουση με επιχειρήματα (audio)

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

«Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης ζήτησε συγνώμη. Εμένα μου έκανε έκπληξη γιατί τον θεωρώ έναν από τους πιο σοβαρούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει και ότι δεν θα έκανε μια τέτοια αστοχία αλλά ζήτησε συγνώμη» σχολίασε o βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός, Δημήτρης Βίτσας μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου, σχετικά με το βίντεο που ανήρτησε στην πλατφόρμα Tik Tok, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Βερναρδάκης προκαλώντας σάλο στα social media.

Σύμφωνα με τον κ. Βίτσα, παρά την συγνώμη του κ. Βερναρδάκη «το θέμα γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από την ΝΔ για τον αποπροσανατολισμό από την συζήτηση για τα ζητήματα της Παιδείας που αυτή την στιγμή είναι στην βουλή με τον νέο νόμο Μητσοτάκη-Κεραμέως».

«Εμένα δεν μου αρέσει να χρησιμοποιείται το όνομα της κ. Πισπιρίγκου, η οποία είναι μια υπόδικος, δεν έχει καταδικαστεί. Δεν είναι ωραίο πράγμα και για την πολιτική ζωή και την δικαστική ζωή της χώρας. Μου αρέσει η ευθεία σύγκρουση με επιχειρήματα. Δηλαδή, θα έχουμε ένα πανεπιστήμιο αυτοδιοικούμενο ή ένα πανεπιστήμιο με βάση τον νόμο που περνάει τώρα από την βουλή, ετεροδιοικούμενο κα με πειθαρχικά μέσα; Θα έχουμε επικέντρωση στο μορφωτικό επίπεδο και στο επιστημονικό ενδιαφέρον ή θα έχουμε ένα πανεπιστήμιο που το κεντρικό του ζήτημα θα είναι η οικονομική λειτουργία και οι εργαζόμενοι σε αυτό θα κοιτάνε τον ατομικό πλουτισμό και όχι την κοινωνική προσφορά που σημαίνει κοινωνικός πλουτισμός όταν πρόκειται για πανεπιστήμιο» συμπλήρωσε ο κ. Βίτσας.


Αναφορικά με το ζήτημα του χρόνου διεξαγωγής των επόμενων βουλευτικών εκλογών, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισήμανε «είναι θέμα αναγκαιότητας πια να γίνουν εκλογές γιατί τα σύννεφα των κρίσεων έχουν σμίξει πάνω από τον ουρανό της Ελλάδας και πέρα της καταστροφής που υπάρχει σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά, υπάρχει σε όλους ο φόβος ότι θα υπάρξει σφοδρή αλλαγή της οικονομίας προς το χειρότερο, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα ευάλωτα, τα κατώτερα και τα μεσαία στρώματα. Άρα επιμένουμε ότι δημοκρατικός τρόπος για να βρεθεί λύση είναι οι εκλογές».

Επιπλέον, σημειώνοντας πως ο ενεργειακός πληθωρισμός στην Ελλάδα είναι 61%, την ώρα που ο μέσος πληθωρισμός στην Ε.Ε. είναι 39%, κατέληξε στο συμπέρασμα πως το εναπομείναν 22% είναι οφείλεται σε ελληνική κρίση. «Το ίδιο συμβαίνει και με τους σκληρούς δείκτες της πανδημίας, το ίδιο συμβαίνει και με τους σκληρούς δείκτες της ακρίβειας και ναι μεν υπάρχει μια διεθνής κρίση, στην Ελλάδα ξεκίνησε πριν τον πόλεμο, συνεχίζεται, η κυβέρνηση δεν ακούει καμία πρόταση της αντιπολίτευσης και τα πράγματα προοιωνίζονται πολύ χειρότερα. Αυτός είναι το βασικό θέμα για το οποίο εμείς ζητάμε εκλογές» τόνισε ο κ. Βίτσας.

«Ο κ. Μητσοτάκης προώθησε την λογική ότι θα γίνουν εκλογές τώρα και μάλιστα τον Σεπτέμβρη κάνοντας συναντήσεις και ανακοινώνοντας υποψηφιότητες» συμπλήρωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καταλογίζοντας στον Πρωθυπουργό πως ο ίδιος δημιούργησε το κλίμα της εκλογολογίας με επακόλουθο τα προβλήματα που προκαλούνται από μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.

 

 

www.ertnews.gr



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Στις 15 Δεκεμβρίου η εισήγηση Ράντου για τη European Super League

Next Article

Κορονοϊός – Σαρηγιάννης: Πάνω από 300.000 τα ενεργά κρούσματα – Αυτή την εβδομάδα η κορύφωση

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: