24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Δανάη Βαρθολομάτου: Η σημασία της ομορφιάς inside & out

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Φιλοσοφία ζωής για τη Δανάη Βαρθολομάτου είναι η διαρκής εξέλιξη. Ακούγοντας κανείς έστω για λίγο τι κάνει καθημερινά καταλαβαίνει αμέσως ότι, πέραν των ολοκληρωμένων σπουδών στη Νομική, στοχεύει στο να παρέχει ουσιώδη μαθήματα αυτοβελτίωσης, ψυχικής και σωματικής, εκμεταλλευόμενη την ταχύτατη πια τεχνολογία και τα social media. Με θετική ενέργεια, πολύ χαμόγελο και ακόρεστη διάθεση για «inside out better», έχει κάνει σκοπό της την προώθηση ενός ισορροπημένου και υγιεινού τρόπου ζωής.

περιοδικό InStyle
περιοδικό InStyle

«Αν μπορώ εγώ μπορείς κι εσύ!» Αυτό είναι το μότο σου και η φράση που βλέπει κανείς μπαίνοντας στο website σου, danailu.com. Ποια ήταν η αφορμή για να δημιουργήσεις μια πλατφόρμα για την προώθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής;

Το μότο μου είναι βγαλμένο 100% από τη ζωή. Πάντα αισθανόμουν ότι για κάποιον λόγο οι άλλοι θα τα καταφέρουν, ενώ εγώ όχι. Πίστευα ότι οι άλλοι έχουν βρει κάποιο μυστικό που εγώ δεν ξέρω. Οταν, λοιπόν, κατάλαβα πως καθένας από εμάς μπορεί με σωστή καθοδήγηση να πετύχει τους στόχους του, θέλησα να το μοιραστώ και να δω κι άλλους ανθρώπους να το πιστεύουν και να το ζουν!

Εχεις δηλώσει ότι έχεις βιώσει μια σοβαρή διατροφική διαταραχή. Τι συμβουλές δίνεις στα νέα παιδιά που αντιμετωπίζουν κάτι παρόμοιο;

Είναι δύσκολο μέσα σε αυτόν τον καταιγισμό από εικόνες και πληροφορίες να μην πέσεις στην παγίδα να θες το τέλειο. Αυτό πολλές φορές μάς οδηγεί σε ακραίες συμπεριφορές, οι οποίες έχουν επιπτώσεις στην ψυχολογία και στο σώμα μας. Νομίζω ότι το πιο σημαντικό βήμα είναι να μιλήσουμε σε κάποιον φίλο και στη συνέχεια σε κάποιον ειδικό, γιατί η επικοινωνία είναι η καλύτερη αρχή.

Οι Έλληνες κατά το δεύτερο lockdown θεωρείς ότι πρόσεξαν περισσότερο την ψυχική ή τη σωματική τους υγεία;

Νομίζω ότι το δεύτερο lockdown ήταν κάτι για το οποίο ήμασταν όλοι πιο προετοιμασμένοι. Σε αντίθεση με πέρσι, που όλοι ξεκινήσαμε να κάνουμε περισσότερη γυμναστική και να φτιάχνουμε μανιωδώς υγιεινό banana bread, τώρα μάθαμε πως για να βγούμε αλώβητοι από μια δεύτερη καραντίνα θα πρέπει να φροντίσουμε την ψυχική μας υγεία λίγο παραπάνω.

περιοδικό InStyle
περιοδικό InStyle

Αντιμετώπισες δυσκολίες στον κόσμο των social media – καθώς στην Ελλάδα το φαινόμενο των influencers είναι συχνό αλλά ίσως όχι και τόσο ουσιαστικό;

Εχω λάβει τεράστια αγάπη από την αρχή της προσπάθειάς μου να μοιραστώ πράγματα στα social media. Για μένα, κάθε μήνυμα που λαμβάνω με ένα απλό «ευχαριστώ» είναι μια επιτυχία! Δεν εστιάζω τόσο στο αν είμαι ή όχι influencer, αλλά στο αν έστω και ένας άνθρωπος επηρεάστηκε θετικά από μια ανάρτησή μου.

Πώς μπορεί να συνδυαστεί μια ενδεχόμενη καριέρα στη Νομική με την επαγγελματική ενασχόληση στον τομέα του well-being;

Θεωρώ ότι δεν είναι ανέφικτο παράλληλα με την καριέρα που ονειρεύεσαι να προωθείς και έναν τρόπο ζωής που σε κάνει να αισθάνεσαι καλά και να δίνεις κίνητρο και σε άλλους ανθρώπους να φροντίζουν την ψυχή και το σώμα τους. Μέχρι στιγμής, μαζί με μια υπέροχη ομάδα προπονητών, μια εξαιρετική ψυχοθεραπεύτρια και μια κλινική διαιτολόγο έχουμε δημιουργήσει μια πλατφόρμα με στόχο να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να βελτιώσουν τη ζωή τους αργά και σταθερά, από μέσα προς τα έξω.

Θα ενθάρρυνες τα νέα παιδιά να ασχοληθούν με αυτό που θέλουν χρησιμοποιώντας αμιγώς τον ψηφιακό κόσμο;

Είναι φανερό ότι το μέλλον προβλέπεται να είναι ολοένα περισσότερο digital. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά υπέροχα πράγματα να κάνει κάποιος μακριά από τις οθόνες. Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει μια εξισορρόπηση της χρήσης των ψηφιακών μέσων και των παραδοσιακών πρακτικών, που ίσως σε λίγα χρόνια να είναι περιζήτητες.

περιοδικό InStyle
περιοδικό InStyle

Τι ρόλο παίζουν στη ζωή σου τα social media και ποια είναι η γνώμη σου για αυτά;

Τα social media είναι αναμφισβήτητα κομμάτι της ζωής μας. Για μένα, δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό αν έχεις τον έλεγχο της χρήσης τους. Εχουμε φτάσει σε ένα σημείο που πρέπει να επιλέγουμε εμείς πότε και πόσο θα τα χρησιμοποιούμε, όπως επίσης και πόσο θα τα αφήνουμε να επηρεάζουν την ψυχική μας υγεία.

Αυτή την περίοδο όλη η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα άκρως δυσάρεστο φαινόμενο, τη σεξουαλική, λεκτική και ψυχολογική βία που πλήττει αρκετούς τομείς. Ποια είναι η γνώμη σου για αυτό; Εχεις αντιμετωπίσει στο ξεκίνημά σου στα social media κατακριτέες συμπεριφορές;

Λαμβάνω κι εγώ αρκετά συχνά μηνύματα με προσβλητικό περιεχόμενο. Για κάποιον λόγο είχε επικρατήσει μια λανθασμένη εντύπωση πως μπορούμε να λέμε ό,τι θέλουμε σε όποιον θέλουμε χωρίς να υπάρχουν όρια, σεβασμός και αξιοπρέπεια. Με αφορμή κάποια δυσάρεστα γεγονότα που ήρθαν στη δημοσιότητα, έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτό από όλους ότι πρέπει αυτές οι συμπεριφορές να εκλείψουν, αλλά και όπου υπάρξουν να μη συνοδεύονται από φόβο και παρασιώπηση.

Σε λίγα χρόνια θα κερδίζεις τις εντυπώσεις στις δικαστικές αίθουσες μόνο ή ονειρεύεσαι κάτι διαφορετικό επαγγελματικά;

Δεν κάνω πολύ μακρινά σχέδια, γιατί όσες φορές το έχω κάνει… ο Θεός γελάει! Πηγαίνω βήμα-βήμα και φροντίζω σε καθετί που μου συμβαίνει να δίνω το 100% της αγάπης και της ενέργειάς μου. Δεν σταματάω να δουλεύω για να γίνομαι καλύτερη και να κάνω και τους γύρω μου να αισθάνονται καλύτερα!

Από την Ειρήνη Ζουρνατζή
Φωτογραφίες Νίκος Μαλιάκος
Styling Πέννυ Ιωαννίδου

The post Δανάη Βαρθολομάτου: Η σημασία της ομορφιάς inside & out appeared first on Instyle GR.



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Εβδομαδιαίες Αισθηματικές προβλέψεις 23/08 έως 29/08: Να παραμείνεις σε επιφυλακή!

Next Article

Κατερίνα Καραβάτου – Κρατερός Κατσούλης: Πόσο καιρό ήταν σε διάσταση πριν ανακοινώσουν το διαζύγιό τους

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: