O 44χρονος chef από τη Βενεζουέλα εργάζεται ως ερευνητής στο Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο του Rio Grande do Sul, στη Βραζιλία. Σπούδασε Χημεία στην πατρίδα του στην Ισπανία, όπου έκανε το διδακτορικό του. Ξεκίνησε να ασχολείται με τα ζυμαρικά το 2016, όταν φοιτούσε σε σχολή μαγειρικής. στα χέρια του πήραν πολλά χρώματα και σχέδια και έγιναν σαν έργα τέχνης, που επιπλέον, είναι και πολύ νόστιμα! Τι λέτε, τα δοκιμάζουμε;
Πώς αποφάσισες να γίνεις σχεδιαστής ζυμαρικών;
Όλα ξεκίνησαν το 2019. πειραματιζόμουν με χρώματα στα ζυμαρικά, όταν έκανα το πρώτο μου σχέδιο για να αποτίσω φόρο τιμής στον Carlos Cruz Diez. Είναι ο αγαπημένος μου καλλιτέχνης και είχε φύγει πρόσφατα από τη ζωή. αναπαρήγαγα το «Cromointerferencia de color aditivo», ένα έργο που δημιούργησε για το διεθνές αεροδρόμιο «Simοn Bolivar», ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά έργα τέχνης για όλους τους κατοίκους της Βενεζουέλας. από τότε, το μυαλό μου δεν σταμάτησε ποτέ να σκέφτεται πώς να δημιουργήσω διαφορετικά σχέδια και μοτίβα στα ζυμαρικά. πριν από την πανδημία, το 2019, είχα κάποιες ιδέες στο μυαλό μου και έκανα μερικά μικρά πράγματα, αλλά δεν είχα τον χρόνο να αναπτύξω αυτές τις ιδέες εξ ολοκλήρου λόγω της δουλειάς μου. Ήταν ακριβώς στην πανδημία, σε όλη τη διάρκεια του lockdown, όταν όλα άρχισαν να απογειώνονται.
Το διδακτορικό στη χημεία πώς σε βοηθά με τα σχέδιά σου;
Όχι μόνο οι γνώσεις μου στη Χημεία, αλλά και οι ερευνητικές μου δεξιότητες και το πάθος μου για την επιστήμη των τροφίμων και τη μαγειρική με βοήθησαν σε όλη τη διαδικασία. Όλα ήταν καθοριστικά για την ανάπτυξη των τεχνικών μου. Δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες ή μαθήματα διαθέσιμα σχετικά με το σχέδιο ζυμαρικών ή τα χρωματιστά ζυμαρικά. Ήξερα, λοιπόν, ότι αν ήθελα να κάνω καλύτερα και διαφορετικά σχέδια -διατηρώντας τη δομή και τα χρώματα του σχεδίου πριν και μετά το μαγείρεμα- έπρεπε να κάνω τη δική μου ερευνητική μελέτη. Έτσι, μελέτησα την επιστήμη πίσω από κάθε συστατικό που εμπλέκεται στα ζυμαρικά, συμπεριλαμβανομένων των φυσικών χρωμάτων, για να αποκτήσω την ποιότητα που παίρνω τώρα.
Ποιο είναι το μυστικό της παρασκευής καλών ζυμαρικών;
Για εμένα, η παρασκευή ζυμαρικών είναι κάτι προσωπικό και οικείο. υπάρχουν τόσες πολλές συνταγές και τρόποι να τα φτιάξεις! Επιπλέον, η σύσταση της ζύμης μπορεί να αλλάξει δραματικά ανάλογα με την ποιότητα των συστατικών και τον καιρό. Έτσι, θα έλεγα, βρείτε τα καλύτερα συστατικά και εξασκηθείτε μέχρι να πάρετε κάτι με το οποίο αισθάνεστε ικανοποιημένοι.
Τα ζυμαρικά σου έχουν διαφορετικά σχήματα και χρώματα. τι είδους υλικά χρησιμοποιείς;
Χρησιμοποιώ σιμιγδάλι, αλεύρι και αβγά ή νερό για τη ζύμη των ζυμαρικών μου και οποιοδήποτε φρούτο ή λαχανικό για χρωματισμό. σήμερα, για τον χρωματισμό των ζυμαρικών χρησιμοποιούνται παντζάρια, κουρκουμάς, μπιζέλια πεταλούδα, σπανάκι, μελάνι καλαμαριού, σπιρουλίνα, πάπρικα, κάρβουνο, κακάο και πολλά άλλα. Είναι εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους, επομένως δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τον ίδιο τρόπο. Επομένως, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τη φύση και την επιστήμη πίσω από το χρώμα του φαγητού, για να μεγιστοποιήσουμε την ένταση του χρώματος και να τα αποτρέψουμε από το να επηρεάσουν τη συνοχή της ζύμης και τη γεύση των ζυμαρικών.
Ως chef, τι πιάτο θα πρότεινες με τα ζυμαρικά σου;
Συνιστώ πάντα να τρώτε τα ζυμαρικά μου με βούτυρο ή εξαιρετικό παρθένο λάδι και τυρί παρμεζάνα. Έτσι, η ομορφιά των ζυμαρικών και των χρωμάτων τους δεν θα κρύβεται από τη σάλτσα. Ωστόσο, τα έχω σερβίρει και με σάλτσες. Στο τέλος έχει να κάνει με το πώς οραματίστηκες το πιάτο σου.
Ποια τάση της μόδας δεν έχεις βάλει ακόμα στα ζυμαρικά σου, αλλά θα το ήθελες;
Δεν ξέρω πολλά για τη μόδα, αλλά την έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές ως πηγή έμπνευσης για τα σχέδιά μου. Ωστόσο, η έμπνευσή μου προέρχεται επίσης από τη φύση, τα έργα τέχνης και την αρχιτεκτονική. σκέφτομαι συνεχώς να κάνω οποιοδήποτε σχέδιο φαίνεται ενδιαφέρον και να επεκτείνω τα όρια σχεδιασμού των ζυμαρικών μου όσο το δυνατόν περισσότερο.
Ποιο είναι το καλύτερο σχόλιο που άκουσες για τα σχέδιά σου;
Έχω λάβει πολλά υπέροχα σχόλια για τα ζυμαρικά μου στο Instagram, τα οποία με ωθούν να εμπνέομαι και να δουλεύω σκληρά. Αλλά τα σχόλια που με ενθουσιάζουν περισσότερο προέρχονται από ανθρώπους που τα δοκιμάζουν. Δεν έχει νόημα η δουλειά σου να φαίνεται όμορφη, αν δεν έχει γεύση και αίσθηση. Ένα από αυτά τα σχόλια προέρχεται από μια πελάτισσα που αγόρασε τα ζυμαρικά μου για τον 91χρονο Ιταλό πατέρα της. Μου είπε ότι ο πατέρας της είναι δύσκολο να εντυπωσιαστεί (λόγω της ηλικίας του, τα είχε δει όλα), αλλά του άρεσαν και ενθουσιάστηκε με τα δικά μου. Έγινε τακτικός πελάτης μετά από αυτό. Το συγκεκριμένο σχόλιο με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι ήμουν στον σωστό δρόμο.
Θα πειραματιστείς με άλλα είδη φαγητού;
Φυσικά, έχω πολλές ιδέες στο μυαλό μου, αλλά δεν μπορώ να τις μοιραστώ ακόμα.
Μπορείτε να βρείτε τον David Rivillo στο Instagram και στο TikTok: @david_rivillo
The post David Rivillo: Tα ζυμαρικά του είναι και έργα τέχνης appeared first on InStyle.