24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Δείτε τα πρώτα πλάνα που τράβηξε το Parker Solar Probe από τον Ήλιο

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Πριν από λίγες μέρες, το διαστημικό σκάφος Parker Solar Probe της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) «άγγιξε» τον Ήλιο, καθώς πέρασε πέντε ώρες μέσα στην ανώτερη ηλιακή ατμόσφαιρα, γνωστή ως στέμμα. Είναι η πρώτη φορά που ένα ανθρώπινο κατασκεύασμα διέσχισε τα εξωτερικά όρια του Ήλιου και έκανε τις πρώτες άμεσες παρατηρήσεις για φαινόμενα (σωματίδια, μαγνητικές δυνάμεις κ.ά.) για τα οποία έως τώρα οι επιστήμονες μόνο εκτιμήσεις μπορούσαν να κάνουν.

Το σκάφος είχε εκτοξευθεί το 2018 με στόχο να μελετήσει τον Ήλιο από πιο κοντινή απόσταση από κάθε άλλη διαστημοσυσκευή στο παρελθόν, κάτι που έχει καταφέρει μετά από διαδοχικές ολοένα πιο κοντινές διελεύσεις (θα κάνει συνολικά 24). Το Parker Solar Probe τράβηξε τις πρώτες φωτογραφίες που έχουν ληφθεί ποτέ μέσα από το στέμμα του ήλιου.

(NASA)

Τα πλάνα δείχνουν τι είδε το Parker Solar Probe καθώς περνούσε μέσα από το στέμμα του Ήλιου τον Αύγουστο του 2021, πετώντας μέσα από τα στεμματικά ρεύματα. «Αυτές οι δομές φαίνονται ως φωτεινά χαρακτηριστικά που κινούνται προς τα πάνω και προς τα κάτω σε αυτό το βίντεο που συγκέντρωσε το όργανο WISPR (Wide-field Imager for Parker Solar Probe) του διαστημικού σκάφους», έγραψε το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φυσικής του JHU.

«Μια τέτοια θέα είναι δυνατή μόνο επειδή το διαστημικό σκάφος πέταξε πάνω και κάτω από τα ρεύματα μέσα στο στέμμα. Μέχρι τώρα, αυτά είχαν παρατηρηθεί μόνο από μακριά και από ολικές εκλείψεις του ηλίου».

Αν και η NASA δεν έχει δηλώσει ποιοι πλανήτες φαίνονται στις εικόνες, κάποιοι αστροφυσικοί όπως ο Γκραντ Τρέμπλεϊ από το Harvard & Smithsonian Center for Astrophysics, αναγνώρισαν τους πλανήτες που φαίνονται στις εικόνες του διαστημικού σκάφους. Σύμφωνα με τον επιστήμονα, στις εικόνες που τράβηξε το σκάφος, βλέπουμε τον Γαλαξία μας, τη Γη, τον Ερμή, τον Άρη, τον Δία, τον Κρόνο και την Αφροδίτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη λήψη αυτών των εικόνων, το σκάφος κινούνταν με ταχύτητες έως και 147 χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο ή 529.200 χιλιόμετρα ανά ώρα. Οι λήψεις έγιναν σε διάστημα πέντε ημερών, από τις 8 έως τις 12 Αυγούστου.

ΠΗΓΗ: Interesting Engineering

www.ertnews.gr



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Ποιοι θα μπορούσαν να είναι οι επόμενοι στόχοι της τεχνολογίας mRNA

Next Article

Samsung: Διαθέτει μια τεράστια συλλογή από επίσημα αξεσουάρ Galaxy S22

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: