24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Δια ζώσης μαθήματα και στο ΑΠΘ: Επισημάνσεις από τον πρύτανη και το λοιμωξιολόγο Π. Παναγιωτόπουλο (video)

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

«Οι φοιτητές θα βοηθήσουν στην χωρίς προβλήματα επιστροφή στα μαθήματα. Να μη μένουμε λοιπόν στη λέξη έλεγχοι καθώς το μείζον είναι η επιστροφή και το έλασσον οι έλεγχοι για πιστοποιητικά εμβολιασμού», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Νίκος Παπαϊωάννου, επισημαίνοντας πάντως ότι έχουν προσληφθεί υγειονομικοί ελεγκτές στο «αχανές» Αριστοτέλειο.

Την ίδια ώρα, ο καθηγητής δημόσιας υγείας – λοιμωξιολόγος, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος επισημαίνει ότι «είναι λάθος μήνυμα ότι με το εμβόλιο δεν χρειάζονται άλλα μέτρα, δηλαδή μάσκες, αποστάσεις και αποφυγή συγχρωτισμού», αλλά παράλληλα οι εμβολιασμένοι έχουν κατά 90% προστασία από σοβαρή νόσηση.

Ενδεικτικά αναφέρθηκε ότι στο Αριστοτέλειο, οι εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες φοιτητές ανέρχονται στο 76% και στο 91,7% οι εμβολιασμένοι στο διδακτικό προσωπικό.

Ο αδύναμος κρίκος, όπως έχει αποδειχθεί, δεν είναι στα σχολεία αλλά στο σπίτι και σε άτομα άνω των 60 ετων, τόνισε ο λοιμωξιολόγος εκφράζοντας την αντίθεσή του «τόσο με την τρομοκράτηση όσο και με τον εκτός μέτρου εφησυχασμό», καλώντας τους εμβολιασμένους «να συνεχίσουν με μάσκες, αποστάσεις και αποφυγή συγχρωτισμού».

Ο πρύτανης του ΑΠΘ υπενθύμισε την επιδημιολογική εικόνα στη Βόρεια Ελλάδα, αναφέροντας ότι από τα μέσα Σεπτεμβρίου έχει διαπιστωθεί διπλασιασμός ιικού φορτίου κάθε δύο εβδομάδες με το 94% των θανάτων και των διασωληνωμένων να αφορά, όπως είπε, ανεμβολίαστους.

«Πρέπει να ξεπεράσουμε τον πανδημικό χαρακτήρα του κορονοϊού και παράλληλα είναι πολύ σημαντικός ο εμβολιασμός για γρίπη», τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος και επεσήμανε ότι το διχαστικό κλίμα αποτρέπει ανθρώπους να εμβολιαστούν.

Πηγή:ΕΡΤ- Εκπομπή «Από τις 6»

www.ertnews.gr



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Τι συζήτησαν στη Ντόχα οι αντιπροσωπείες των Ταλιμπάν και των ΗΠΑ

Next Article

Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Στο χέρι μας είναι να τελειώσουμε με την πανδημία

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: