24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Διαγνώστηκε με άνοια ο «θρύλος» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ντένις Λο

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Διαγνώστηκε με άνοια ο «θρύλος» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ντένις Λο

Αποτελεί τον τελευταίο από τη «χρυσή» γενιά των «Κόκκινων Διαβόλων», ο οποίος γνωστοποίησε πως πάσχει από τη νευροεκφυλιστική νόσο Αλτσχάιμερ.

Πριν από έναν χρόνο, η οικογένεια του Σερ Μπόμπι Τσάρλτον ανακοίνωσε ότι ο πρώην συμπαίκτης του Λο, είχε –επίσης– διαγνωσθεί με την ίδια πάθηση· «δε θα είναι εύκολο το ταξίδι, ιδιαίτερα για τους ανθρώπους που σε αγαπούν», ανέφερε αρχικά ο «ήρωας» της εθνικής Σκωτίας.

«Γνωρίζω πως ο δρόμος θα είναι δύσκολος, απαιτητικός, επίπονος & μεταβαλλόμενος όσο ποτέ άλλοτε· οπότε, ζητήστε κατανόηση και υπομονή. Αναγνωρίζω πώς το πρόβλημα εγκέφαλό μου επιδεινώνεται, πώς η μνήμη εξαφανίζεται παρά τη θέλησή μου και πώς το γεγονός αυτό μού δημιουργεί στενοχώρια σε καταστάσεις, οι οποίες λειτουργούν πέραν του ελέγχου μου», συμπλήρωσε.

«Καταλαβαίνω τι συμβαίνει & για αυτό το συζητώ τώρα, που βρίσκομαι σε θέση να το κάνω· διότι, ξέρω πως θα υπάρξουν μέρες που δε θα το συνειδητοποιώ και σιχαίνομαι να σκέφτομαι κάτι τέτοιο, αυτή τη στιγμή. Προσπαθώ να έχω θετικές σκέψεις και είμαι αποφασισμένος να συνεχίσω τις δράσεις κοντά στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ», ολοκλήρωσε.

Ο Λο, κάτοχος της Χρυσής Μπάλας για το 1964, μέτρησε 55 εμφανίσεις με την ομάδα της Σκωτίας, σκοράροντας 30 φορές· ξεχωρίζοντας για το ταλέντο & την εκτελεστική του δεινότητα. Συγκαταλέγεται διαχρονικά, στους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αποτέλεσε αναπόσπαστο κομμάτι της «Αγίας Τριάδας» του Ολντ Τράφορντ, δίπλα στους Σερ Μπόμπι Τσάρλτον & Τζορτζ Μπεστ· άρχισε την καριέρα του στη Χάντερσφιλντ, πέρασε δύο φορές από τη Μάντσεστερ Σίτι και στη μοναδική του απόπειρα εκτός Αγγλίας, βρέθηκε στην Ιταλία & την Τορίνο– σε 11 χρόνια ως «Κόκκινος Διάβολος», κατέκτησε 1 Σούπερ Καπ, 2 πρωταθλήματα Αγγλίας & 1 FA Καπ.

«Ο Ντένις Λο θα είναι πάντοτε ένας από τους θρύλους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και όλοι στέλνουμε την αγάπη & τις καλύτερες ευχές μας σε εκείνον και την οικογένειά του. Γνωρίζουμε ότι οι φίλαθλοί μας ανά τον κόσμο, θα τον στηρίζουν εξίσου. Χαιρετίζουμε τα γενναία λόγια του Ντένις & θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε οιαδήποτε βοήθεια, καθώς προσαρμόζεται σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση», δήλωσαν επίσημοι εκπρόσωποι του συλλόγου.

sports.ert.gr.



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Στον 1ο όμιλο της Α΄ προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου ανδρών η εθνική χάντμπολ

Next Article

Παναθηναϊκός: Η ομάδα Β εν δράσει! (Photos)

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: