24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Δικηγόρος Ν. Κορογιαννάκης για υπόθεση Καϊλή: Υπάρχει δυνατότητα φιλοξενίας παιδιών με τις μητέρες τους στις φυλακές Χάρεν

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

«Υπήρχαν ισχυρές ενδείξεις ενοχής» είπε ο δικηγόρος στις Βρυξέλλες Νίκος Κορογιαννάκης μιλώντας στην ΕΡΤ για την απόφαση των βελγικών Αρχών να παραταθεί η προφυλάκιση της Εύας Καϊλή.

Όπως είπε «Τα κριτήρια προφυλάκισης είναι συγκεκριμένα. Το πρώτο είναι ότι υπήρχαν οι ισχυρές ενδείξεις ενοχής, αφού όπως υπάρχουν στοιχεία της δικογραφίας τα οποία δεν αμφισβητούνται όσον αφορά τη γνώση της ύπαρξης των χρημάτων και την προσπάθεια να φύγουν κάποια χρήματα από το σπίτι».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο τι θα γίνει με το παιδί της Εύας Καϊλή: «Δεν μπορώ να πω ότι δεν ελήφθη καθόλου υπόψιν το θέμα του παιδιού της Εύας Καϊλή. Το δικαστικό συμβούλιο ζύγισε από την μία μεριά την σημασία της έρευνας και από την άλλη τα πραγματικά ζητήματα που αφορούν τον κατηγορούμενο» είπε και συνέχισε για το αν θα μπορεί να το πάρει μαζί της στη φυλακή: «Οι φυλακές του Χάρεν έχουν δεχτεί τους πρώτους φυλακισμένους εδώ και λίγους μήνες, είναι ό,τι πιο μοντέρνο υπάρχει στο Βέλγιο από πλευράς σωφρονιστικού καταστήματος και υπάρχει δυνατότητα φιλοξενίας και παιδιών».

Το πρωί της Παρασκευής μίλησε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο δικηγόρος Ορέστης Ομράν, εξηγώντας τους λόγους που η Εύα Καιλή δεν άσκησε έφεση. «Κάθε 30 μέρες μπορεί να επανέρχεται κατόπιν αιτήσεως ενώπιον του αρμόδιου δικαστή ο προφυλακισμένος και να ζητεί την επανεξέταση της υποθέσεως του και της προφυλάκισής του» είπε και συνέχισε: «Θεωρώ ότι από το περιεχόμενο της ακροαματικής διαδικασίας και της αποφάσεως, έκριναν οι συνήγοροί της ότι δεν είχε πολύ νόημα. Εξάλλου η έφεση εκδικάζεται εντός 15 ημερών, πράγμα που σημαίνει ότι ήδη τον ένα μήνα που πρέπει να μείνει, τουλάχιστον, προφυλακισμένη, θα έπρεπε να περιμένει τον μισό εξ αυτού για να εκδικαστεί η έφεση. Κατάλαβαν ότι είναι δύσκολο να κερδηθεί σε εφετειακό βαθμό η υπόθεσης».

Πηγή: ΕΡΤ 

www.ertnews.gr



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Μαζική εξαφάνιση ειδών στον πλανήτη μέχρι το τέλος του αιώνα

Next Article

Ίλιον: Όλο το χρονικό της φρίκης που ζούσε ο 15χρονος εδώ και έναν μήνα – Τραβούσαν σε βίντεο τους βιασμούς και τα διακινούσαν σε τρίτα πρόσωπα

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: