24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Δηλώσεις Μ. Χρυσοχοΐδη για τις πυρκαγιές στην Αχαΐα

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

“H σημερινή πολύ βελτιωμένη εικόνα της πυρκαγιάς στην Αχαΐα είναι αποτέλεσμα της πολύ μεγάλης προσπάθειας της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και όλων των δυνάμεων. Κατορθώσαμε να μη λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις. Την περιορίσαμε στις χθεσινές της διαστάσεις και είμαστε βέβαιοι ότι με τη μάχη που δίδεται ότι θα περιοριστεί περεταίρω” είπε σε δηλώσεις του πριν από λίγο για την πυρκαγιά στην περιοχή της Αχαΐας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Κυρίως κατορθώθηκε να δοθεί στην κυκλοφορία χθες βράδυ η νέα Εθνική Οδός και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, αφού πρώτα οι αστυνομικές δυνάμεις διασφάλισαν την ασφάλεια των οδηγών κυρίως στις σήραγγες όπου η ορατότητα ήταν περιορισμένη λόγω του καπνού».

Τα μέσα της αεροπυρόσβεσης

«Σήμερα επιχειρούν 294 πυροσβέστες με εφτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 77 οχήματα. Ενισχύουμε δυναμικά τις δυνάμεις της αεροπυρόσβεσης με εφτά ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοϊδης ενημερώνοντας ότι στην περιοχή βρίσκεται κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπου σε συνεργασία με την Ασφάλεια της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται από χθες στον τόπο της πυρκαγιάς. Πραγματοποιείται επισταμένη έρευνα για να βρεθούν τα αίτια της πυρκαγιάς.

«Η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού ήταν χθες άμεση σε όλα τα επίπεδα. Τα εναέρια μέσα, παρά τις πολλές πυρκαγιές που είχαμε χθες -στο Κρανίδι, στον Αλμυρό- ήταν παρόντα πάνω από την φωτιά. Το πρωτόκολλο της Πολιτικής Προστασίας ενεργοποιήθηκε και δύο μηνύματα από το 112 έφυγαν για την εκκένωση των περιοχών που κινδύνευαν. Η Ελληνική Αστυνομία, με υποδειγματικό και πειθαρχημένο τρόπο προχώρησε στις απομακρύνσεις των πολιτών από τους οικισμούς. “Στεγανοποίησε” με ασφάλεια τόσο τη νέα όσο και την παλιά Εθνική Οδό, αλλά κάθε κάθετο δρόμο που οδηγούσε στις πληγείσες περιοχές έτσι ώστε να μην υπάρξει κυκλοφοριακό πρόβλημα», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Το λιμενικό με λέμβους και σκάφη ήταν εκεί. Απεγκλώβισε δεκάδες πολίτες από τη θάλασσα. Το πυροσβεστικό πλοιάριο προσέγγισε από θαλάσσης την περιοχή και συνέδραμε στην επιβράδυνση της εξέλιξης στον αιγιαλό. Πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής μετακινήθηκαν. Με ειδική πτήση της ΓΓΠΠ, 30 πυροσβέστες μεταφέρθηκαν από τη Θεσσαλονίκη και επιχειρούν στο χώρο της πυρκαγιάς», πρόσθεσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Όπως δήλωσε ο υπουργός, «το ΕΚΑΒ απέστειλε κινητή μονάδα στο σημείο της πυρκαγιάς και δύο μονάδες στο Αίγιο. Οι υγειονομικές αρχές και τα νοσοκομεία τέθηκαν σε άμεση επιφυλακή. Οι δήμοι και η Περιφέρεια κινητοποιήθηκαν άμεσα με υδροφόρες και μηχανήματα, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα και την φιλοξενία των πληγέντων. Οι εθελοντικές ομάδες ήταν εκεί και συντεταγμένα, υπό τις οδηγίες των πυροσβεστικών δυνάμεων, συνέβαλαν τα μέγιστα. Η πολιτική και φυσική ηγεσία, δια του αρχηγού Στέφανου Κολοκούρη και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας ήταν εκεί στο πεδίο για να συντονίσουν, να οργανώσουν, να εξασφαλίσουν μέσα και δυνάμεις. Όλοι εμείς, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, εγώ προσωπικά, εδώ από το Κέντρο, μαζί με τους αρμόδιους αξιωματικού βρισκόμαστε σε επιφυλακή και διατηρούμε τον έλεγχο μιας εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης. Η σκέψη μας είναι στους συμπολίτες μας που υπέστησαν ζημιές στις περιουσίες τους».

www.ertnews.gr



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Αθλητές έπιναν παρέα αλκοόλ στο Ολυμπιακό Χωριό

Next Article

Μεγάλη φωτιά στην Αχαΐα: Δεκαέξι τραυματίες – Κάηκαν σπίτια και επιχειρήσεις

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: