24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Δήμος Αθηναίων: Ρεκόρ στους κόκκινους κάδους ανακύκλωσης ρούχων

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Δήμος Αθηναίων: Ρεκόρ στους κόκκινους κάδους ανακύκλωσης ρούχων

Πρωταγωνιστές στην ανακύκλωση ρουχισμού οι Αθηναίοι, υπογραμμίζει ο Δήμος Αθηναίων. Περισσότεροι από 536 τόνοι συγκεντρώθηκαν στους κόκκινους κάδους την περσινή χρονιά, εν μέσω πανδημίας.

 

Όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο Αθηναίων, το 2021 τα ρούχα και τα παπούτσια που δόθηκαν για ανακύκλωση αυξήθηκαν κατά 158% και ήταν σε άριστη κατάσταση. Προορίζονται για ευάλωτα άτομα και οικογένειες.

Έτσι, οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι αποδεικνύονται στους μεγαλύτερους συμμάχους του Δήμου στο στρατηγικό σχέδιο ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης των ειδών ένδυσης και υπόδησης που συγκεντρώνονται στους κόκκινους κάδους της πρωτεύουσας. Ισχυρή απόδειξη αποτελούν οι αριθμοί που καταγράφηκαν μέσα στη διετία της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, το 2021 περισσότεροι από 536 τόνοι ρούχων και παπουτσιών τοποθετήθηκαν στους 250 ειδικούς αυτούς κάδους που βρίσκονται και στις επτά δημοτικές κοινότητες της Αθήνας, αριθμός που ξεπερνά κατά 158% την ποσότητα των αντίστοιχων ειδών που συγκεντρώθηκαν την προηγούμενη χρονιά (2020).

Από τα είδη αυτά, οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων αξιοποίησαν και πρόσφεραν περισσότερους από 4 τόνους ρούχων σε άτομα και οικογένειες που έχουν ανάγκη, ενώ φέτος εξαιτίας της ακόμη μεγαλύτερης ανταπόκρισης αναμένεται να διανεμηθούν επιπλέον 7 τόνοι ρούχων (συνολικά 11), σε εξαιρετική κατάσταση.

«Οι δημότες, εν μέσω πανδημίας, απέδειξαν ότι η ανακύκλωση καθιερώνεται πλέον στη συνείδησή τους και γίνεται μέρος της κουλτούρας τους. Το πρόγραμμα του Δήμου για την ανακύκλωση αποτελεί, εκτός των άλλων, δομικό στοιχείο του πολιτισμού της καθημερινότητας. Είμαστε χαρούμενοι για το γεγονός ότι οι Αθηναίοι ανταποκρίνονται σε αυτό το εγχείρημα με εντυπωσιακό τρόπο και για έναν επιπλέον λόγο: Διότι έχει και μια σημαντική κοινωνική διάσταση, καθώς στηρίζει με ουσιαστικό τρόπο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού της Αθήνας, συνδυάζοντας μία πρωτοβουλία βιωσιμότητας με μία πράξη κοινωνικού χαρακτήρα», τονίζει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Τι συγκεντρώνουμε μέσα στους κόκκινους κάδους

Στα «κόκκινα» σημεία, τα οποία βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της πόλης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τοποθετούν:

– Καθαρά ρούχα (ανδρικά, γυναικεία και παιδικά)

– Παπούτσια σε ζευγάρια (ανδρικά, γυναικεία και παιδικά)

– Λευκά είδη (μαξιλάρια, σεντόνια, παπλωματοθήκες κλπ.)

– Αξεσουάρ (ζώνες, τσάντες κλπ.)

Σημειώνεται ότι με την ανακύκλωση μειώνεται σημαντικά το ποσοστό των ρούχων που καταλήγει στα απορρίμματα, καθώς ακόμη κι αυτά που είναι ακατάλληλα για επαναχρησιμοποίηση, ανακυκλώνονται προκειμένου να δημιουργηθούν υφάσματα για καθαρισμό ή αξιοποιούνται για να δημιουργηθούν φόρμες εργασίας, υλικό για ηχομόνωση και θερμομόνωση, γέμιση για τα καθίσματα των αυτοκινήτων κ.ά.

Το πρόγραμμα ανακύκλωσης ρουχισμού υλοποιείται σε συνεργασία με την εταιρεία Recycom.



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Περιστατικό αδιανόητης βίας στα Χανιά: Του ξερίζωσε το μάτι επειδή τον… κοίταξε στραβά!

Next Article

Ντόναλντ Τραμπ: Ντεμπούτο έκανε η εφαρμογή Truth Social

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: